National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

ალუბლის სასმელი ჯუანშერ ლაღიძე, არმაზ შალაშვილი.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2006 05 25 #10Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 4 გვ. ; მუხლები: 1დამოუკიდებელიPatent information: 3835 , B, 2006-05-25, published, SakpatentiOther title:
  • = CHERRY DRINK : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2006 3835 B : (51) A 23 L 2/00 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • A23L2/00
Online resources: Summary: გამოგონება განეკუთვნება კვების მრეწველობის, კერძოდ, უალკოჰოლო სასმელების წარმოებას. გამოგონების ტექნიკურ შედეგს წარმოადგენს ალუბლის სასმელის ორგანოლეფტიკური მაჩვენებლების გაუმჯობესება, ჯვებითი ღირებულებების და ბიოლოგიური თვისებების ამაღლება. გამოგონების არსი არის ის, რომ ალუბლის სასმელს, რომელიც შეიცავს ალუბლის ნაყენს, შაქარს, ლიმონის მჟავას და წყალს, გამოგონების თანახმად ემატება P ვიტამინური აქტიურობის მქონე ყურძნის ბიოფლავონოიდები (GE U 2000 674 U) შემდეგი მასური თანაფარდობით (%) ალუბლის ნაყენი 9-1 შაქარი 10,5-11,5 ლიმონის მჟავა 0,1-0,2 P ვიტამინური აქტიურობის მქონე ბიოფლავონოიდები 0,001-0,02 წყალი დანარჩენი. მიზნის მისაღწევად ალუბლის სასმელში დამატებით შეტანილია P ვიტამინური აქტიურობის მქონე ყურძნის ბიოფლავონოიდები, რომელიც შეიცავს ბიოლოგიურად აქტიურ ნივთიერებებს-კატეხინებს და პროანტოციანიდებს.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი A23L2/00 (Browse shelf(Opens below)) P 2006 3835 B Not for loan 2014-5743

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

გამოგონება განეკუთვნება კვების მრეწველობის, კერძოდ, უალკოჰოლო სასმელების წარმოებას. გამოგონების ტექნიკურ შედეგს წარმოადგენს ალუბლის სასმელის ორგანოლეფტიკური მაჩვენებლების გაუმჯობესება, ჯვებითი ღირებულებების და ბიოლოგიური თვისებების ამაღლება. გამოგონების არსი არის ის, რომ ალუბლის სასმელს, რომელიც შეიცავს ალუბლის ნაყენს, შაქარს, ლიმონის მჟავას და წყალს, გამოგონების თანახმად ემატება P ვიტამინური აქტიურობის მქონე ყურძნის ბიოფლავონოიდები (GE U 2000 674 U) შემდეგი მასური თანაფარდობით (%) ალუბლის ნაყენი 9-1 შაქარი 10,5-11,5 ლიმონის მჟავა 0,1-0,2 P ვიტამინური აქტიურობის მქონე ბიოფლავონოიდები 0,001-0,02 წყალი დანარჩენი. მიზნის მისაღწევად ალუბლის სასმელში დამატებით შეტანილია P ვიტამინური აქტიურობის მქონე ყურძნის ბიოფლავონოიდები, რომელიც შეიცავს ბიოლოგიურად აქტიურ ნივთიერებებს-კატეხინებს და პროანტოციანიდებს.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.