National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

ინგრედიენტთა კომპოზიცია ჩაის სასმელისათვის და მისი წარმოების ხერხი თეა ფირცხალავა, ნანი ჩიქოვანი, რევაზ მელქაძე.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2005 10 10 # 19Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 6 გვ. ; მუხლები: 2 დამოუკიდებელი; 1 დამოკიდებულიPatent information: 3632 , B, 2005-10-10, published, SakpatentiOther title:
  • = Composition of Ingredients for Tea Drink and Method for its Production : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 2005 3632 B : (51) A 23 L 2/00 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • A23L2/00;
  • A23F3/00
Online resources: Summary: 1.ტექნიკური შედეგი მიღებული პროდუქტის ორგანოლეპტიკური მახასიათებლების გაუმჯობესება, მისი კვებითი ღირებულების ამაღლება და შენახვისუნარიანობის გადიდება. 2.არსი კომპოზიცია მას.%-ში შეიცავს 36-40 შაქარს, 8-10ლიმონს, 3-6 თაფლს, 3-6 ეხინაციას ფესვების ან ხემაგარის ფოთლების წყლიან ექსტრაქტს და ჩაის წყლიან ექსტრაქტს - დანარჩენს,ხოლო მისი წარმოების ხერხი ითვალისწინებს მცენარეული ინგრედიენტების ნარევის წყლით ექსტრაქციას, ექსტრაქტის გაფილტვრას, ლიმონის წვენისა და შაქრის ვაჟინის დამზადებას, კუპაჟირებას და დაფასოებას, ამასთან, გაფილტრულ ექსტრაქტებს ამუშავებენ სიცივით -2 4 C ტემპერატურაზე 24-72 საათის განმავლობაში, ამატებენ თაფლს და განმეორებით ფილტრავენ, ხოლო ნარევს კუპაჟირების წინ უკეთებენ პასტერიზაციას -60-65 C ტემპერატუარზე 0,5-1,5 წუთის განმავლობაში. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ უალკოჰოლო სასმელების წარმოება.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი A23L2/00 (Browse shelf(Opens below)) P 2005 3632 B Not for loan 2014-5749

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

1.ტექნიკური შედეგი მიღებული პროდუქტის ორგანოლეპტიკური მახასიათებლების გაუმჯობესება, მისი კვებითი ღირებულების ამაღლება და შენახვისუნარიანობის გადიდება. 2.არსი კომპოზიცია მას.%-ში შეიცავს 36-40 შაქარს, 8-10ლიმონს, 3-6 თაფლს, 3-6 ეხინაციას ფესვების ან ხემაგარის ფოთლების წყლიან ექსტრაქტს და ჩაის წყლიან ექსტრაქტს - დანარჩენს,ხოლო მისი წარმოების ხერხი ითვალისწინებს მცენარეული ინგრედიენტების ნარევის წყლით ექსტრაქციას, ექსტრაქტის გაფილტვრას, ლიმონის წვენისა და შაქრის ვაჟინის დამზადებას, კუპაჟირებას და დაფასოებას, ამასთან, გაფილტრულ ექსტრაქტებს ამუშავებენ სიცივით -2 4 C ტემპერატურაზე 24-72 საათის განმავლობაში, ამატებენ თაფლს და განმეორებით ფილტრავენ, ხოლო ნარევს კუპაჟირების წინ უკეთებენ პასტერიზაციას -60-65 C ტემპერატუარზე 0,5-1,5 წუთის განმავლობაში. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ უალკოჰოლო სასმელების წარმოება.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.