National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

ტონიკის ტიპის უალკოჰოლო გამამხნევებელი სასმელი იოსებ გოგოლაძე, ზაურ ნადირაძე, რევაზ მელქაძე, ბონდო ხუჯაძე, კობა კირთაძე.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2005 01 25 #2Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 6 გვPatent information: 3425, B, 2005-01-25, published, SakpatentiOther title:
  • = Non-Alcoholic Tonic : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 2005 3425 B : (51)A 23 L 2/00 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • A23L2/00
Online resources: Summary: 1. ტექნიკური შედეგი სასმელის კვებითი ღირებულებისა და ორგანოლეპტიკური მახასიათებლების გაუმჯობესება და ასორტიმენტის გაფართოება. 2. არსი სასმელი კგ/100 დალ-ზე შეიცავს 113,7-127,3 შაქარს, 1,6-2,6 ლიმონმჟავას, 1,28-1,44 შავ ბაიხის ჩაის (Thea sinensis), 0,60-0,68 მწვანე ბაიხის ჩაის (Thea sinensis), 0,75-0,85 ქაცვს (Hippohae rhamnoides), 0,75-0,85 ფეიხოას (Feijoa sellowiana), 0,75-0,85 ლიმონს (citrus limon), 0,015-0,017 ფორთოხალს (Citrus sinensis), 0,95-1,27 ტარხუნას (Artemisia dracunculus), 0,20-0,60 ჯავზს (Myristica moschata), 0,06-0,18 კოჭას (Zingiber officinale) ან ილს (Elettaria cardamomum), 0,03-0,09 მიხაკს (Syzygium aromaticum), 0,03-0,09 დარიჩინს (Cinnamomum zeylanicum Blume), 0,03-0,09 პიტნას (Mentha piperita), 0,03-0,09 ვანილინს, 0,12-0,36 სუფრის მარილს, 0,015-0,017 გლიცერინს, 4,2-4,4 ნახშირორ- ჟანგს, ლ/100 დალ-ზე 58-68 ეთილის სპირტს და დანარჩენს-წყალს. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, უალკოჰოლო სასმელების წარმოება.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი A23L2/00 (Browse shelf(Opens below)) P 2005 3425 B Not for loan 2014-5751

– პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

1. ტექნიკური შედეგი სასმელის კვებითი ღირებულებისა და ორგანოლეპტიკური მახასიათებლების გაუმჯობესება და ასორტიმენტის გაფართოება. 2. არსი სასმელი კგ/100 დალ-ზე შეიცავს 113,7-127,3 შაქარს, 1,6-2,6 ლიმონმჟავას, 1,28-1,44 შავ ბაიხის ჩაის (Thea sinensis), 0,60-0,68 მწვანე ბაიხის ჩაის (Thea sinensis), 0,75-0,85 ქაცვს (Hippohae rhamnoides), 0,75-0,85 ფეიხოას (Feijoa sellowiana), 0,75-0,85 ლიმონს (citrus limon), 0,015-0,017 ფორთოხალს (Citrus sinensis), 0,95-1,27 ტარხუნას (Artemisia dracunculus), 0,20-0,60 ჯავზს (Myristica moschata), 0,06-0,18 კოჭას (Zingiber officinale) ან ილს (Elettaria cardamomum), 0,03-0,09 მიხაკს (Syzygium aromaticum), 0,03-0,09 დარიჩინს (Cinnamomum zeylanicum Blume), 0,03-0,09 პიტნას (Mentha piperita), 0,03-0,09 ვანილინს, 0,12-0,36 სუფრის მარილს, 0,015-0,017 გლიცერინს, 4,2-4,4 ნახშირორ- ჟანგს, ლ/100 დალ-ზე 58-68 ეთილის სპირტს და დანარჩენს-წყალს. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, უალკოჰოლო სასმელების წარმოება.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.