Normal view MARC view ISBD view

ციტრუსოვანთაგან სასმელების მიღების ხერხი თემურ გუგუშვილი, ნუგზარ ბაღათურია.

Contributor(s): გუგუშვილი, თემურ გამომგონებელი | ბაღათურია, ნუგზარ გამომგონებელი | საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი.
Material type: materialTypeLabelBookქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 24.07.92.Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 2 გვ.Patent information: 5 , B, 1994-06-15, published, SakpatentOther title: = Method for Preparing Citrus Drinks : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 1994 5 B : (51) A 23 L 2/02 (IPC, 2006).Subject(s): სასმელები | ციტრუსი | უალკოჰოლო სასმელები | კვების მრეწველობაOnline resources: Search patent description for inventions here Summary: გამოგონება განეკუთვნება კვების მრეწველობას, კერძოდ, უალკოჰოლო სასმელების წარმოებას. ხერხი უზრუნველყოფს ციტრუსოვანთა სასმელების თვითღირებულების შემცირებას. სასმელის მისაღებად ხილ-კენკროვანთა წვენს უმატებენ ციტრუსის არადეტერპენიზირებული ეთეროვანი ზეთის 10%-იან სპირტხსნარს ციტრუსის ნაყოფის დაქუცმაცებულ კანთან ერთად.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Add tag(s)
Log in to add tags.
Item type Current location Call number Copy number Status Date due
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 1
კორპ. 2, საცავი
A23L2/02 (Browse shelf) P 1994 5 B Not for loan

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

გამოგონება განეკუთვნება კვების მრეწველობას, კერძოდ, უალკოჰოლო სასმელების წარმოებას. ხერხი უზრუნველყოფს ციტრუსოვანთა სასმელების თვითღირებულების შემცირებას. სასმელის მისაღებად ხილ-კენკროვანთა წვენს უმატებენ ციტრუსის არადეტერპენიზირებული ეთეროვანი ზეთის 10%-იან სპირტხსნარს ციტრუსის ნაყოფის დაქუცმაცებულ კანთან ერთად.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2010 - 2019

გაუგზავნე შეკითხვა ან მოთხოვნა ბიბლიოთეკას