სასმელებისათვის საკუპაჟე კომპონენტის დამზადების ხერხი ზურაბ სტურუა, ალექსანდრე ქურდაძე, ჯონი ტურიაშვილი, ვლადიმერ ტურიაშვილი.
Material type: TextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 1994-06-15Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 2 გვ. ; მუხლები: 1 დამოუკიდებელიPatent information: 32(4935185) , B, 1994-06-15, published, SakpatentiOther title:- = Method for Preparing Blending Components of Drinks : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 32(4935185) B : (51) A 23 L 2/00 (IPC, 2006)
- A23L2/00;
- C12G3/00
Item type | Current library | Call number | Copy number | Status | Date due | Barcode | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
პატენტები | ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი | A23L2/00 (Browse shelf(Opens below)) | P 1994 32(4935185) B | Not for loan | 2014-5773 |
Browsing ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 shelves, Shelving location: კორპ. 2, საცავი Close shelf browser (Hides shelf browser)
- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.
გამოგონება განეკუთვნება კვების მრეწველობის დარგს, კერძოდ საკუპაჟე კომპონენტების დამზადების ხერხს. გამოგონება უზრუნველყოფს სასმელების ასორტიმენტის გაზრდას და საკუპატე კომპონენტების დამზადების ხერხის გამარტივებას. ხერხი ითვალისწინებს მცენარეული ნედლეულის დაქუცმაცებას, მის ექსტრაქციას სპირტ-რექტიფიკატით, დაყოვნებას და დეკონტაციას. მცენარეულ ნედლეულად გამოიყენება წიწვოვანი ხეების მშრალი ფისი საკუპაჟე მასის 3-5-% ოდენობით, ამასთან ექსტრაქტი ყოვნდება 10-15 დღე 20-250ჩ ტემპერატურაზე.
There are no comments on this title.