National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

სასმელებისათვის საკუპაჟე კომპონენტის დამზადების ხერხი ზურაბ სტურუა, ალექსანდრე ქურდაძე, ჯონი ტურიაშვილი, ვლადიმერ ტურიაშვილი.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 1994-06-15Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 2 გვ. ; მუხლები: 1 დამოუკიდებელიPatent information: 32(4935185) , B, 1994-06-15, published, SakpatentiOther title:
  • = Method for Preparing Blending Components of Drinks : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 32(4935185) B : (51) A 23 L 2/00 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • A23L2/00;
  • C12G3/00
Online resources: Summary: გამოგონება განეკუთვნება კვების მრეწველობის დარგს, კერძოდ საკუპაჟე კომპონენტების დამზადების ხერხს. გამოგონება უზრუნველყოფს სასმელების ასორტიმენტის გაზრდას და საკუპატე კომპონენტების დამზადების ხერხის გამარტივებას. ხერხი ითვალისწინებს მცენარეული ნედლეულის დაქუცმაცებას, მის ექსტრაქციას სპირტ-რექტიფიკატით, დაყოვნებას და დეკონტაციას. მცენარეულ ნედლეულად გამოიყენება წიწვოვანი ხეების მშრალი ფისი საკუპაჟე მასის 3-5-% ოდენობით, ამასთან ექსტრაქტი ყოვნდება 10-15 დღე 20-250ჩ ტემპერატურაზე.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

გამოგონება განეკუთვნება კვების მრეწველობის დარგს, კერძოდ საკუპაჟე კომპონენტების დამზადების ხერხს. გამოგონება უზრუნველყოფს სასმელების ასორტიმენტის გაზრდას და საკუპატე კომპონენტების დამზადების ხერხის გამარტივებას. ხერხი ითვალისწინებს მცენარეული ნედლეულის დაქუცმაცებას, მის ექსტრაქციას სპირტ-რექტიფიკატით, დაყოვნებას და დეკონტაციას. მცენარეულ ნედლეულად გამოიყენება წიწვოვანი ხეების მშრალი ფისი საკუპაჟე მასის 3-5-% ოდენობით, ამასთან ექსტრაქტი ყოვნდება 10-15 დღე 20-250ჩ ტემპერატურაზე.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.