National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

სასმელების საფუძველი ვახტანგ ლაღიძე, თემური ჭყონია, ლუიზა კვარაცხელია.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 02.09.95 N 2Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვPatent information: 149, B, 1995-12-25, published, SakpatentiOther title:
  • = Basis for drinks : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 1995 149 B : (51) A 23 L 42/00 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • A 23 L 42/00;
  • C12G 3/00-06
Online resources: Summary: გამოგონება განეკუთვნება კვების მრეწველობას და შეიძლება გამოყენებულ იქნას, როგორც ალკოჰოლური, ისე უალკოჰოლო სასმელების საფუძვლად. გამოგონების ტექნიკური შედეგია საბოლოო პროდუქტის ბიოლოგიური ღირებულების და ხარისხის ამაღლება და შენახვის ვადის გახანგრძლივება. სასმელების საფუძვლის წარმოება შესაძლებელია მთელი წლის მანძილზე. საფუძველი სასმელისა შეიცავს მცენარეულ ნედლეულს (წყავის ფოთლებს), შაქარს, ლიმონის მჟავასა და წყალ-სპირტის ნარევს კომპონენტების შემდეგი თანაფარდობით (მას. %): წყავის ფოთლები (Lაუროცერასუს ოფფიცინალეს) 12-14 წყალ-სპირტის ნარევი 44-50 შაქრის სიროფი 37-43 ლიმონის მჟავა 0,1-0,5
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი A23L2/00 (Browse shelf(Opens below)) P 1995 149 B Not for loan 2014-5774

– პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

გამოგონება განეკუთვნება კვების მრეწველობას და შეიძლება გამოყენებულ იქნას, როგორც ალკოჰოლური, ისე უალკოჰოლო სასმელების საფუძვლად. გამოგონების ტექნიკური შედეგია საბოლოო პროდუქტის ბიოლოგიური ღირებულების და ხარისხის ამაღლება და შენახვის ვადის გახანგრძლივება. სასმელების საფუძვლის წარმოება შესაძლებელია მთელი წლის მანძილზე. საფუძველი სასმელისა შეიცავს მცენარეულ ნედლეულს (წყავის ფოთლებს), შაქარს, ლიმონის მჟავასა და წყალ-სპირტის ნარევს კომპონენტების შემდეგი თანაფარდობით (მას. %): წყავის ფოთლები (Lაუროცერასუს ოფფიცინალეს) 12-14 წყალ-სპირტის ნარევი 44-50 შაქრის სიროფი 37-43 ლიმონის მჟავა 0,1-0,5

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.