Normal view MARC view ISBD view

სასმელების საფუძველი ვახტანგ ლაღიძე, თემური ჭყონია, ლუიზა კვარაცხელია.

Contributor(s): ლაღიძე, ვახტანგ, გამომგონებელი | კვარაცხელია, ლუიზა გამომგონებელი | ჭყონია, თემურ გამომგონებელი | საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი.
Material type: materialTypeLabelBookქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 02.09.95 N 2 .Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვ.Patent information: 149, B, 1995-12-25, published, SakpatentiOther title: = Basis for drinks : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 1995 149 B : (51) A 23 L 42/00 (IPC, 2006).Subject(s): სასმელები | უალკოჰოლო სასმელები | საფუძველი | კვების მრეწველობა | ალკოჰოლიანი სასმელებიOnline resources: Search patent description for inventions here Summary: გამოგონება განეკუთვნება კვების მრეწველობას და შეიძლება გამოყენებულ იქნას, როგორც ალკოჰოლური, ისე უალკოჰოლო სასმელების საფუძვლად. გამოგონების ტექნიკური შედეგია საბოლოო პროდუქტის ბიოლოგიური ღირებულების და ხარისხის ამაღლება და შენახვის ვადის გახანგრძლივება. სასმელების საფუძვლის წარმოება შესაძლებელია მთელი წლის მანძილზე. საფუძველი სასმელისა შეიცავს მცენარეულ ნედლეულს (წყავის ფოთლებს), შაქარს, ლიმონის მჟავასა და წყალ-სპირტის ნარევს კომპონენტების შემდეგი თანაფარდობით (მას. %): წყავის ფოთლები (Lაუროცერასუს ოფფიცინალეს) 12-14 წყალ-სპირტის ნარევი 44-50 შაქრის სიროფი 37-43 ლიმონის მჟავა 0,1-0,5
Tags from this library: No tags from this library for this title. Add tag(s)
Log in to add tags.
Item type Current location Call number Copy number Status Date due
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2
კორპ. 2, საცავი
A23L2/00 (Browse shelf) P 1995 149 B Not for loan

– პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

გამოგონება განეკუთვნება კვების მრეწველობას და შეიძლება გამოყენებულ იქნას, როგორც ალკოჰოლური, ისე უალკოჰოლო სასმელების საფუძვლად. გამოგონების ტექნიკური შედეგია საბოლოო პროდუქტის ბიოლოგიური ღირებულების და ხარისხის ამაღლება და შენახვის ვადის გახანგრძლივება. სასმელების საფუძვლის წარმოება შესაძლებელია მთელი წლის მანძილზე. საფუძველი სასმელისა შეიცავს მცენარეულ ნედლეულს (წყავის ფოთლებს), შაქარს, ლიმონის მჟავასა და წყალ-სპირტის ნარევს კომპონენტების შემდეგი თანაფარდობით (მას. %): წყავის ფოთლები (Lაუროცერასუს ოფფიცინალეს) 12-14 წყალ-სპირტის ნარევი 44-50 შაქრის სიროფი 37-43 ლიმონის მჟავა 0,1-0,5

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2010 - 2019

გაუგზავნე შეკითხვა ან მოთხოვნა ბიბლიოთეკას