მატონიზირებელი სასმელის დამზადების ხერხი ბესიკი ჭარაქაშვილი, თამაზ ჭარაქაშვილი, ნადული რობაქიძე-ჭარაქაშვილი, ერეკლე ჭარაქაშვილი.
Material type: TextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 1996 01 06#2Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 2 გვPatent information: 257 , B, 1996-06-01, published, SakpatentOther title:- = The Method for Preparing Tonic Drink : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE: P 1996 257 B (51) A 23 L 2/00 (IPC, 2006)
- A23L2/00
Item type | Current library | Call number | Copy number | Status | Date due | Barcode | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
პატენტები | ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი | A23L2/00 (Browse shelf(Opens below)) | P 1996 257 B | Not for loan | 2014-5775 |
– პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.
გამოგონება განეკუთვნება უალკოჰოლო სასმელების მრეწველობას, კერძოდ, მატონიზირებელი სასმელის წარმოებას. გამოგონების ტექნიკური შედეგია მაღალხარისხოვანი მატონიზირებელი, გამაგრილებელი, ძლიერი, სტაბილური, სასიამოვნო არომატისა და ორგანიზმისათვის სასარგებლო ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებების შემცველი სასმელის მიღება. მატონიზირებელი სასმელის დამზადების ხერხი ითვალისწინებს ჩაისა და ასკილისაგან ექსტრაქტის მიღებას, ამასთან, ექსტრაგენტად იყენებენ ბამბუკის ექსტრაქტს, მიღებულს ემატება შაქრის სიროფი 10 - 15 % მასისა, შინდი 5 - 8 %, კომში 6 - 9 % და ლიმონის წვენი 0,5 - 1,5 % მასისა.
There are no comments on this title.