National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

მატონიზირებელი სასმელის დამზადების ხერხი ბესიკი ჭარაქაშვილი, თამაზ ჭარაქაშვილი, ნადული რობაქიძე-ჭარაქაშვილი, ერეკლე ჭარაქაშვილი.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 1996 01 06#2Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 2 გვPatent information: 257 , B, 1996-06-01, published, SakpatentOther title:
  • = The Method for Preparing Tonic Drink : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE: P 1996 257 B (51) A 23 L 2/00 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • A23L2/00
Online resources: Summary: გამოგონება განეკუთვნება უალკოჰოლო სასმელების მრეწველობას, კერძოდ, მატონიზირებელი სასმელის წარმოებას. გამოგონების ტექნიკური შედეგია მაღალხარისხოვანი მატონიზირებელი, გამაგრილებელი, ძლიერი, სტაბილური, სასიამოვნო არომატისა და ორგანიზმისათვის სასარგებლო ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებების შემცველი სასმელის მიღება. მატონიზირებელი სასმელის დამზადების ხერხი ითვალისწინებს ჩაისა და ასკილისაგან ექსტრაქტის მიღებას, ამასთან, ექსტრაგენტად იყენებენ ბამბუკის ექსტრაქტს, მიღებულს ემატება შაქრის სიროფი 10 - 15 % მასისა, შინდი 5 - 8 %, კომში 6 - 9 % და ლიმონის წვენი 0,5 - 1,5 % მასისა.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი A23L2/00 (Browse shelf(Opens below)) P 1996 257 B Not for loan 2014-5775

– პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

გამოგონება განეკუთვნება უალკოჰოლო სასმელების მრეწველობას, კერძოდ, მატონიზირებელი სასმელის წარმოებას. გამოგონების ტექნიკური შედეგია მაღალხარისხოვანი მატონიზირებელი, გამაგრილებელი, ძლიერი, სტაბილური, სასიამოვნო არომატისა და ორგანიზმისათვის სასარგებლო ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებების შემცველი სასმელის მიღება. მატონიზირებელი სასმელის დამზადების ხერხი ითვალისწინებს ჩაისა და ასკილისაგან ექსტრაქტის მიღებას, ამასთან, ექსტრაგენტად იყენებენ ბამბუკის ექსტრაქტს, მიღებულს ემატება შაქრის სიროფი 10 - 15 % მასისა, შინდი 5 - 8 %, კომში 6 - 9 % და ლიმონის წვენი 0,5 - 1,5 % მასისა.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.