National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

ხურმის წვენის დამზადების ხერხი ჯემალ ბიბილეიშვილი, თემურ ბერიძე, ალიმ ზეინალოვი, ბიძინა ჭუმბურიძე, ფაზილ ჰასანოვი, ელშან ტაგიევი.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2001 06 11 # 11Description: სასარგებლო მოდელზე პატენტის სრული ტექსტი - 4 გვPatent information: 808, Y, 2001-06-11, published, SakpatentiOther title:
  • = Method of Preparing Juice from Persimmon : სასარგებლო მოდელის პატენტი [ = Patent for utility model] : (11) GE U 2001 808 U : (51) A 23 L 2/02 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • A23L2/02
Online resources: Summary: ტექნიკური შედეგი. მიღებული პროდუქტის კვებითი ღირებულების ამაღლება, ტექნოლოგიური პროცესის გამარ- ტივება და წვენების ასორტიმენტის გაფართოება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს ხურმის ნაყოფის გარეცხვას, გაყინვას, იზოთერმულ დაყოვნებას, დაქუცმაცებას, მასში დაქუცმაცების პროცესში დანამატის სახით 0,05-0,5 მას% რა- ოდენობის ანწლის ნაყოფის წვენის შეტანას, შემდგომ დამუშავებას, რაც ხორციელდება მიღებული მასის გაცხელებით 40-50 C ტემპერატურამდე მუდმივი მორევით, დაყოვ- ვნებით ამ ტემპერატურაზე ერთი საათის განმავლობაში, წვენის გამოცალკევებით დაწნეხვის გზით, მიღებული წვენის გაფილტვრით და მისი პასტერიზაციით 85 C ტემპერატურაზე. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, ხილის წვენების წარმოება.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი A23L2/02 (Browse shelf(Opens below)) U 2001 808 Y Not for loan 2014-5783

– პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

ტექნიკური შედეგი. მიღებული პროდუქტის კვებითი ღირებულების ამაღლება, ტექნოლოგიური პროცესის გამარ- ტივება და წვენების ასორტიმენტის გაფართოება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს ხურმის ნაყოფის გარეცხვას, გაყინვას, იზოთერმულ დაყოვნებას, დაქუცმაცებას, მასში დაქუცმაცების პროცესში დანამატის სახით 0,05-0,5 მას% რა- ოდენობის ანწლის ნაყოფის წვენის შეტანას, შემდგომ დამუშავებას, რაც ხორციელდება მიღებული მასის გაცხელებით 40-50 C ტემპერატურამდე მუდმივი მორევით, დაყოვ- ვნებით ამ ტემპერატურაზე ერთი საათის განმავლობაში, წვენის გამოცალკევებით დაწნეხვის გზით, მიღებული წვენის გაფილტვრით და მისი პასტერიზაციით 85 C ტემპერატურაზე. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, ხილის წვენების წარმოება.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.