National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

სითხის გაკამკამების ხერხი და დანადგარი მისი განხორციელებისათვის ედუარდ ჰარტმანი.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45):1988-09-30Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 12 გვ. ; ფიგურა: 3Patent information: 608(1829912) , B, 1997-01-29, published, SakpatentOther title:
  • = METHOD OF CLARIFYING LIQUIDS AND APPARATUS FOR ITS REALIZATION : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 1996 608 (1829912) B : (51) A 23 L 2/30 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • A23L2/30;
  • A23L2/70
Online resources: Summary: გამოყენება: სითხის, კერძოდ ბოსტნეულის, კენკროვნების, ყურძნის და ა.შ. ნედლი წვენების გაკამკამების ხერხებში ულტრა _ ან მიკროფილ¬ტრა¬ცი¬ის გზით. დაშლის დროის განმავლობაში ულტრა _ ან მიკროფილტრაციული დანად¬გა¬რის (1) შესაკავებელი სუბსტრანციის ცირკულიაციის კონტურში (2,3,4) ხორციელდება მყარი ნივთიერების შემცველობის წილის სწრაფი ზრდა. მყარი ნივთირების შემცველობის წილის სწრაფი ზრდა. მყარი ნივთიერების შემცველობის წილის გაზრდით ფილტრაციული სიმძლავრე თავდაპირველად მნიშვნელოვნად მცირდება, ხოლო შემდგომ ხელახლა იზრდება სიდიდემდე, რომელიც მდებარეობს საწყისი სიდიდის ზევით. ფილტოაციული სიმძლავრის მაქსიმალურად შესაძლებელი სიდიდის მიღწევისას მყარი ნივთიერების შემ¬ცველობის წილი და, მაშასადამე ფილტრაციული სიმძლავრე, შენარჩუნდება მუდმივ სიდიდეზე ასარინებელი შესაკავებელი სუბსტანციის, ან მიყვანილი ახა¬ლი წვენის რაოდენობის რეგულირებით. ამის საშუალებით შეიძლება სა¬გრძნობლად გაუმჯობესდეს ფილტრაციული სიმძლავრე.
List(s) this item appears in: ყურძნის წვენის ტექნოლოგია
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი A23L2/30 (Browse shelf(Opens below)) P 1996 608(1829912) B Not for loan 2014-5795

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

გამოყენება: სითხის, კერძოდ ბოსტნეულის, კენკროვნების, ყურძნის და ა.შ. ნედლი წვენების გაკამკამების ხერხებში ულტრა _ ან მიკროფილ¬ტრა¬ცი¬ის გზით. დაშლის დროის განმავლობაში ულტრა _ ან მიკროფილტრაციული დანად¬გა¬რის (1) შესაკავებელი სუბსტრანციის ცირკულიაციის კონტურში (2,3,4) ხორციელდება მყარი ნივთიერების შემცველობის წილის სწრაფი ზრდა. მყარი ნივთირების შემცველობის წილის სწრაფი ზრდა. მყარი ნივთიერების შემცველობის წილის გაზრდით ფილტრაციული სიმძლავრე თავდაპირველად მნიშვნელოვნად მცირდება, ხოლო შემდგომ ხელახლა იზრდება სიდიდემდე, რომელიც მდებარეობს საწყისი სიდიდის ზევით. ფილტოაციული სიმძლავრის მაქსიმალურად შესაძლებელი სიდიდის მიღწევისას მყარი ნივთიერების შემ¬ცველობის წილი და, მაშასადამე ფილტრაციული სიმძლავრე, შენარჩუნდება მუდმივ სიდიდეზე ასარინებელი შესაკავებელი სუბსტანციის, ან მიყვანილი ახა¬ლი წვენის რაოდენობის რეგულირებით. ამის საშუალებით შეიძლება სა¬გრძნობლად გაუმჯობესდეს ფილტრაციული სიმძლავრე.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.