Normal view MARC view ISBD view

ხილის წვენების წარმოების ხერხი ანზორ ჭლიკაძე, ზურაბ ჩხეიძე.

Contributor(s): ჭლიკაძე, ანზორ გამომგონებელი | ჩხეიძე, ანზორ გამომგონებელი | საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი.
Material type: materialTypeLabelBookქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2000 02 10 # 3 Description: სასარგებლო მოდელზე პატენტის სრული ტექსტი - 2 გვ.Patent information: 630, Y, 2000-05-10, published, SakpatentiOther title: = Method for Production of Fruit Juices : სასარგებლო მოდელის პატენტი [ = Patent for utility model] : (11) GE U 2000 630 Y : (51) A 23 L 2/02 (IPC, 2006).Subject(s): უალკოჰოლო სასმელები | სასმელები | კვების მრეწველობა | ხილი | წვენიOnline resources: Search patent description for the utility model here Summary: 1. ტექნიკური შედეგი მიღებული ხილის წვენისათვის ენდემური ჩიყვის პროფილაქტიკური თვისებების მინიჭება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს ხილის გარეცხვას, ინსპექციას, დაქუცმაცებას, წვენის გა- მოწურვას, დაწდომას, გაფილტვრას, ტარაში ჩამისხმას და დაკონსერვებას, ამასთან გაფილტვრის წინ წვენში შეიტანება კალიუმის იოდიდის 10%-იან წყალხსნარში გახსნი- ლი ლითონური იოდი, იოდის საერთო კონცენტრაციით 0,2-0,3 მგ/ლ. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, ხილის წვენების წარმოება.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Add tag(s)
Log in to add tags.
Item type Current location Call number Copy number Status Date due
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2
კორპ. 2, საცავი
A23L2/02 (Browse shelf) U 2000 630 Y Not for loan

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

1. ტექნიკური შედეგი მიღებული ხილის წვენისათვის ენდემური ჩიყვის პროფილაქტიკური თვისებების მინიჭება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს ხილის გარეცხვას, ინსპექციას, დაქუცმაცებას, წვენის გა- მოწურვას, დაწდომას, გაფილტვრას, ტარაში ჩამისხმას და დაკონსერვებას, ამასთან გაფილტვრის წინ წვენში შეიტანება კალიუმის იოდიდის 10%-იან წყალხსნარში გახსნი- ლი ლითონური იოდი, იოდის საერთო კონცენტრაციით 0,2-0,3 მგ/ლ. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, ხილის წვენების წარმოება.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2010 - 2019

გაუგზავნე შეკითხვა ან მოთხოვნა ბიბლიოთეკას