Normal view MARC view ISBD view

უალკოჰოლო სასმელი "სამაია" ნანა ჩახაია, შოთა ლომიძე, თორნიკე ლაღიძე.

Contributor(s): ჩახაია, ნანა გამომგონებელი | ლომიძე, შოთა გამომგონებელი | ლაღიძე, თორნიკე, გამომგონებელი | საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი.
Material type: materialTypeLabelBookქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 1998 07 30 # 9 Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 5 გვ.Patent information: 1413 , B, 1998-07-30, published, SakpatentiOther title: = Nonalcoholic Drink “Samaia“ : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 1998 1413 B : (51) A 23 L 2/00 (IPC, 2006).Subject(s): სასმელები | უალკოჰოლო სასმელები | კვების მრეწველობა | სამაიაOnline resources: Search patent description for inventions here Summary: 1. ტექნიკური შედეგი სასმელის ორგანოლეპტიკური თვისებების გაუმჯობესება, ასორტიმენტის გაფართოება. 2. არსი უალკოჰოლო სასმელი, რომელიც შედგება შაქრის, წითელ ღვინის, საკვები მჟავას, კოლერის, ნახშირორჟანგისა და წყლისაგან, დამატებით შეიცავს დაფნის ნაყენს, ფორთოხლის ნაყენს, გარგარის ესენციას, ვანილს, ხოლო საკვები მჟავის სახით ლიმონის მჟავას, კომპონენტების შემდეგი თანაფარდობით, კგ/100 დალ მზა პროდუქტზე: შაქარი 90-92 ლიმონის მჟავა 1,35-1,45 კოლერი 0,25-0,35 ნახშირორჟანგი 19-20 და აგრეთვე, ლ: დაფნის ნაყენი 0,48-0,50 ფორთოხლის ნაყენი 2,8-3,0 გარგალის ესენცია 0,028-0,03 წითელი ღვინო 75-78 ვანილი 1,93-1,95 წყალი დანარჩენი 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ უალკოჰოლო სასმელების წარმოება.
List(s) this item appears in: ღვინო
Tags from this library: No tags from this library for this title. Add tag(s)
Log in to add tags.
Item type Current location Call number Copy number Status Date due
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2
კორპ. 2, საცავი
A23L2/00 (Browse shelf) P 1998 1413 B Not for loan

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

1. ტექნიკური შედეგი სასმელის ორგანოლეპტიკური თვისებების გაუმჯობესება, ასორტიმენტის გაფართოება. 2. არსი უალკოჰოლო სასმელი, რომელიც შედგება შაქრის, წითელ ღვინის, საკვები მჟავას, კოლერის, ნახშირორჟანგისა და წყლისაგან, დამატებით შეიცავს დაფნის ნაყენს, ფორთოხლის ნაყენს, გარგარის ესენციას, ვანილს, ხოლო საკვები მჟავის სახით ლიმონის მჟავას, კომპონენტების შემდეგი თანაფარდობით, კგ/100 დალ მზა პროდუქტზე: შაქარი 90-92 ლიმონის მჟავა 1,35-1,45 კოლერი 0,25-0,35 ნახშირორჟანგი 19-20 და აგრეთვე, ლ: დაფნის ნაყენი 0,48-0,50 ფორთოხლის ნაყენი 2,8-3,0 გარგალის ესენცია 0,028-0,03 წითელი ღვინო 75-78 ვანილი 1,93-1,95 წყალი დანარჩენი 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ უალკოჰოლო სასმელების წარმოება.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2010 - 2017

გაუგზავნე შეკითხვა ან მოთხოვნა ბიბლიოთეკას