უალკოჰოლო სასმელი "სამაია" ნანა ჩახაია, შოთა ლომიძე, თორნიკე ლაღიძე.
Material type: TextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 1998 07 30 # 9Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 5 გვPatent information: 1413 , B, 1998-07-30, published, SakpatentiOther title:- = Nonalcoholic Drink “Samaia“ : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 1998 1413 B : (51) A 23 L 2/00 (IPC, 2006)
- A23L2/00;
- C 12 G 3/06
Item type | Current library | Call number | Copy number | Status | Date due | Barcode | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
პატენტები | ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი | A23L2/00 (Browse shelf(Opens below)) | P 1998 1413 B | Not for loan | 2014-5804 |
Browsing ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 shelves, Shelving location: კორპ. 2, საცავი Close shelf browser (Hides shelf browser)
- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.
1. ტექნიკური შედეგი სასმელის ორგანოლეპტიკური თვისებების გაუმჯობესება, ასორტიმენტის გაფართოება. 2. არსი უალკოჰოლო სასმელი, რომელიც შედგება შაქრის, წითელ ღვინის, საკვები მჟავას, კოლერის, ნახშირორჟანგისა და წყლისაგან, დამატებით შეიცავს დაფნის ნაყენს, ფორთოხლის ნაყენს, გარგარის ესენციას, ვანილს, ხოლო საკვები მჟავის სახით ლიმონის მჟავას, კომპონენტების შემდეგი თანაფარდობით, კგ/100 დალ მზა პროდუქტზე: შაქარი 90-92 ლიმონის მჟავა 1,35-1,45 კოლერი 0,25-0,35 ნახშირორჟანგი 19-20 და აგრეთვე, ლ: დაფნის ნაყენი 0,48-0,50 ფორთოხლის ნაყენი 2,8-3,0 გარგალის ესენცია 0,028-0,03 წითელი ღვინო 75-78 ვანილი 1,93-1,95 წყალი დანარჩენი 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ უალკოჰოლო სასმელების წარმოება.
There are no comments on this title.