National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

უალკოჰოლო სასმელი "სამაია" ნანა ჩახაია, შოთა ლომიძე, თორნიკე ლაღიძე.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 1998 07 30 # 9Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 5 გვPatent information: 1413 , B, 1998-07-30, published, SakpatentiOther title:
  • = Nonalcoholic Drink “Samaia“ : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 1998 1413 B : (51) A 23 L 2/00 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • A23L2/00;
  • C 12 G 3/06
Online resources: Summary: 1. ტექნიკური შედეგი სასმელის ორგანოლეპტიკური თვისებების გაუმჯობესება, ასორტიმენტის გაფართოება. 2. არსი უალკოჰოლო სასმელი, რომელიც შედგება შაქრის, წითელ ღვინის, საკვები მჟავას, კოლერის, ნახშირორჟანგისა და წყლისაგან, დამატებით შეიცავს დაფნის ნაყენს, ფორთოხლის ნაყენს, გარგარის ესენციას, ვანილს, ხოლო საკვები მჟავის სახით ლიმონის მჟავას, კომპონენტების შემდეგი თანაფარდობით, კგ/100 დალ მზა პროდუქტზე: შაქარი 90-92 ლიმონის მჟავა 1,35-1,45 კოლერი 0,25-0,35 ნახშირორჟანგი 19-20 და აგრეთვე, ლ: დაფნის ნაყენი 0,48-0,50 ფორთოხლის ნაყენი 2,8-3,0 გარგალის ესენცია 0,028-0,03 წითელი ღვინო 75-78 ვანილი 1,93-1,95 წყალი დანარჩენი 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ უალკოჰოლო სასმელების წარმოება.
List(s) this item appears in: ღვინო
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

1. ტექნიკური შედეგი სასმელის ორგანოლეპტიკური თვისებების გაუმჯობესება, ასორტიმენტის გაფართოება. 2. არსი უალკოჰოლო სასმელი, რომელიც შედგება შაქრის, წითელ ღვინის, საკვები მჟავას, კოლერის, ნახშირორჟანგისა და წყლისაგან, დამატებით შეიცავს დაფნის ნაყენს, ფორთოხლის ნაყენს, გარგარის ესენციას, ვანილს, ხოლო საკვები მჟავის სახით ლიმონის მჟავას, კომპონენტების შემდეგი თანაფარდობით, კგ/100 დალ მზა პროდუქტზე: შაქარი 90-92 ლიმონის მჟავა 1,35-1,45 კოლერი 0,25-0,35 ნახშირორჟანგი 19-20 და აგრეთვე, ლ: დაფნის ნაყენი 0,48-0,50 ფორთოხლის ნაყენი 2,8-3,0 გარგალის ესენცია 0,028-0,03 წითელი ღვინო 75-78 ვანილი 1,93-1,95 წყალი დანარჩენი 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ უალკოჰოლო სასმელების წარმოება.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.