National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

უალკოჰოლო მატონიზირებელი გამაგრილებელი გაზიანი სასმელი "ელექსირი ყაზბეგი" სევერიანე კალანდაძე, მზევინარ ტატულაშვილი, შალვა ავალიანი, ზურაბ კოსტავა, ირაკლი თოფაძე, ნიკოლოზ ბახტაძე, გიორგი თოფაძე, ზურაბ ძნელაძე, ნიკოლოზ მაზმიშვილი.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2002 10 25 # 20Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 6 გვ. ; ცხრილი: 1. - პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზეPatent information: 2810 , B, 2002-06-10, published, SakpatentiOther title:
  • = Non-Alcoholic Tonic Gaseous Drink “Elixir Kazbegi” : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 2002 2810 B : (51) A 23 L 2/00 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • A23L2/00
Online resources: Summary: 1. ტექნიკური შედეგი სასმელის ბიოლოგიური ღირებულების გაზრდა, შენახვის ვადის გახანგრძლივება, სამ- კურნალო-პროფილაქტიკური თვისებების მინიჭება და ასორტიმენტის გაფართოება. 2. არსი სასმელი შეიცავს მას.%: 0,25 - 0,35 60% მშრალი ნივთიერების შემცველობის მწვანე ჩაის ნატურალურ კონცენტრატს, 0,1 - 0,2 მცენარეული წარმოშობის იოდის ექსტრაქტს, 9 - 12,5 შაქარს, 0,07 - 0,12 ლიმონმჟავას, 0,008 - 0,01 ნატრიუმის ბენზოატს, 0,4 - 0,5 ნახშირორჟანგს და დანარჩენს წყალს. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, უალკოჰოლო მატონიზირებელი სასმელების წარმოება.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი A23L2/00 (Browse shelf(Opens below)) P 2002 2810 B Not for loan 2014-5810

1. ტექნიკური შედეგი სასმელის ბიოლოგიური ღირებულების გაზრდა, შენახვის ვადის გახანგრძლივება, სამ- კურნალო-პროფილაქტიკური თვისებების მინიჭება და ასორტიმენტის გაფართოება. 2. არსი სასმელი შეიცავს მას.%: 0,25 - 0,35 60% მშრალი ნივთიერების შემცველობის მწვანე ჩაის ნატურალურ კონცენტრატს, 0,1 - 0,2 მცენარეული წარმოშობის იოდის ექსტრაქტს, 9 - 12,5 შაქარს, 0,07 - 0,12 ლიმონმჟავას, 0,008 - 0,01 ნატრიუმის ბენზოატს, 0,4 - 0,5 ნახშირორჟანგს და დანარჩენს წყალს. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, უალკოჰოლო მატონიზირებელი სასმელების წარმოება.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.