National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

გრანულირებული ჩაის წარმოების ხერხი ეკა კახნიაშვილი, ნანი ჩიქოვანი, რევაზ მელქაძე, ვახტანგ ბაკურაძე.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2007 06 25 #12Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 6 გვ. ; მუხლები: 1 დამოუკიდებელი; 2 დამოკიდებულიPatent information: 4131 , B, 2007-06-25, published, SakpatentiOther title:
  • = METHOD FOR PRODUCTION OF GRANULAR TEA : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2007 4131 B : (51) A 23 F 3/00 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • A23F3/00;
  • A23F3/34
Online resources: Summary: ხერხი ითვალისწინებს ჩაისა და მცენარეული ნედლეულის შერევას, ნარევის დაქუცმაცებას, დატენიანებას, გრანულირებასა და შრობას. მცენარეულ ნედლეულად იყენებენ წყავის (Laurocerasus officinalis Roem) ნაყოფის რბილობს ნედლი ან გამშრალი სახით ჩაის მასის 5-25 % რაოდენობით, ხოლო ატენიანებენ წყავის კურკის სპირტიანი ნაყენით 20-32 % ტენიანობამდე. სპირტიანი ნაყენის დასამზადებლად გამოიყენება 20-25 მოც.% სიმაგრის წყალ-სპირტის ნაზავი, ამასთან, წყავის კურკისა და წყალ-სპირტის ნაზავის თანაფარდობა შეადგენს 1:(1-3), ხოლო ნაყენის დაყოვნება წარმოებს 10-14 დღის განმავლობაში.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი A23F3/00 (Browse shelf(Opens below)) P 2007 4131 B Not for loan 2015-0756

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

ხერხი ითვალისწინებს ჩაისა და მცენარეული ნედლეულის შერევას, ნარევის დაქუცმაცებას, დატენიანებას, გრანულირებასა და შრობას. მცენარეულ ნედლეულად იყენებენ წყავის (Laurocerasus officinalis Roem) ნაყოფის რბილობს ნედლი ან გამშრალი სახით ჩაის მასის 5-25 % რაოდენობით, ხოლო ატენიანებენ წყავის კურკის სპირტიანი ნაყენით 20-32 % ტენიანობამდე. სპირტიანი ნაყენის დასამზადებლად გამოიყენება 20-25 მოც.% სიმაგრის წყალ-სპირტის ნაზავი, ამასთან, წყავის კურკისა და წყალ-სპირტის ნაზავის თანაფარდობა შეადგენს 1:(1-3), ხოლო ნაყენის დაყოვნება წარმოებს 10-14 დღის განმავლობაში.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.