ყვითელი ბაიხის ჩაის წარმოების ხერხი ინგუშ ჭოლაძე, მირზა ჭოლაძე.
Material type: TextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2006 04 10 #7Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 8 გვ. ; მუხლები: 1 დამოუკიდებელი; 1დამოკიდებული. Patent information: 3782 , B, 2006-04-10, published, SakpatentiOther title:- = Method of Manufacture of Yellow Baikh Tea : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2006 3782 B : (51) A 23 F 3/00 (IPC, 2006)
- A23F3/00
Item type | Current library | Call number | Copy number | Status | Date due | Barcode | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
პატენტები | ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი | A23F3/00 (Browse shelf(Opens below)) | P 2006 3782 B | Not for loan | 2015-0768 |
- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.
1.ტექნიკური შედეგი ნედლეულის რაციონალური გამოყენება, მზა პროდუქციის ორგანოლეპტიკური მახასიათებლების გაუმჯობესება, ტექნოლოგიური პროცესების გამარტივება და ენერგოდანახარჯების შემცირება. 2.არსი ხერხი ითვალისწინებს ნაზი სტრუქტურის მქონე ჩაის ფოთლის ღნობას, თბურ დამუშავებას, გრეხას, ფერმენტაციას და შრობას. ჩაის ფოთლის ღნობა ტარდება ჩრდილში, ბუნებრივ პირობებში 45-55 % ნარჩენ ტენიანობამდე პოლიპროპილენის ქსოვილის, ან ხის, მაგალითად, ფანერის, ან უჟანგავი ლითონის ბადის ზედაპირზე 3-6 სმ სისქის ფენით. თბური დამუშავება წარმოებს მომხალავ დოლში ჩაის ფოთლის მოხალვით 70-200 C ტემპერატურაზე 0,2-2 წთ-ის განმავლობაში, ან ინფრაწითელი სხივებით დამუშავებით 1-3 კვტ/მ სიმკვრივით 1-2 კგ/მ ჩაის მასის ხვედრითი დატვირთვისას 2-3 წთ-ის განმავლობაში. თბური დამუშავების შემდეგ გრეხას განიცდის 30-40 C ტემპერატურის მქონე ჩაის ფოთოლი 70-80 წთ-ის განმავლობაში. შრობის შემდეგ ჩაის მასას აყოვნებენ ხის ბუნკერებში თვითგაციებამდე. 3.გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, ჩაის წარმოება.
There are no comments on this title.