Normal view MARC view ISBD view

ბავშვთა კვების ალბუმინიანი პროდუქტის მიღების ხერხი რუსუდან მაზმანიშვილი, ნინელი ფრუიძე, ჯულიეტა ენუქიძე, სოფიო ტაბლიაშვილი.

Contributor(s): მაზმანიშვილი, რუსუდან გამომგონებელი | ფრუიძე, ნინელი გამომგონებელი | ენუქიძე, ჯულიეტა გამომგონებელი | ტაბლიაშვილი, სოფიო გამომგონებელი | საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი.
Material type: materialTypeLabelBookქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2002 02 11 # 3.Description: სასარგებლო მოდელზე პატენტის სრული ტექსტი - 4 გვ. ; მუხლები: ცხრილი:1.Patent information: 886, Y, 2002-02-11, published, SakpatentiOther title: = Method for Production of Albuminous Product for Baby Nutrition : სასარგებლო მოდელის პატენტი [ = Patent for utility model] : (11) GE U 2002 886 U : (51) A 23 C 21/00 (IPC, 2006).Subject(s): კვების მრეწველობა | ბავშვთა კვება | ალბუმინი | რძე | ხაჭო | ნადუღიOnline resources: Search patent description for the utility model here Summary: 1. ტექნიკური შედეგი პროდუქტის ბიოლოგიური ღირებულების გაზრდა. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს ყველის ამოღების შემდეგ დარჩენილი შრატის დაყოვნებას 24 სთ-ის განმავლობაში ოთახის ტემპერატურაზე, მასში კოაგულანტის შეტანას, რის შემდეგაც ნარევის მჟავიანობა აღწევს 35-40 T, ნარევის გაცხელებას, მის დაყოვ- ნებას შემდგომი დაცალკევებით ალბუმინიან ფრაქციად და დაწმენდილ შრატად,ალბუმინი- ანი ფრაქციის გაცივების შემდეგ მასში დანამატების სახით ლიზოციმის, ვიტამინ C-ს და იოდირებული სუფრის მარილის ფხვნილების შეტანას,რის შემდეგაც ნარევს უტარდება ჰომოგენიზაცია. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, რძის პროდუქტების წარმოება.
List(s) this item appears in: ბიოპროდუქტები
Tags from this library: No tags from this library for this title. Add tag(s)
Log in to add tags.
Item type Current location Call number Copy number Status Date due
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2
კორპ. 2, საცავი
A23C21/00 (Browse shelf) U 2002 886 Y Not for loan

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

1. ტექნიკური შედეგი პროდუქტის ბიოლოგიური ღირებულების გაზრდა. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს ყველის ამოღების შემდეგ დარჩენილი შრატის დაყოვნებას 24 სთ-ის განმავლობაში ოთახის ტემპერატურაზე, მასში კოაგულანტის შეტანას, რის შემდეგაც ნარევის მჟავიანობა აღწევს 35-40 T, ნარევის გაცხელებას, მის დაყოვ- ნებას შემდგომი დაცალკევებით ალბუმინიან ფრაქციად და დაწმენდილ შრატად,ალბუმინი- ანი ფრაქციის გაცივების შემდეგ მასში დანამატების სახით ლიზოციმის, ვიტამინ C-ს და იოდირებული სუფრის მარილის ფხვნილების შეტანას,რის შემდეგაც ნარევს უტარდება ჰომოგენიზაცია. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, რძის პროდუქტების წარმოება.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2010 - 2017

გაუგზავნე შეკითხვა ან მოთხოვნა ბიბლიოთეკას