იოდის შემცველი მწვანე ჩაის წარმოების ხერხი გურამ იობიშვილი, ბადრი ღლონტი, ზურაბ ძნელაძე, ილო ბასილაშვილი.
Material type: TextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2005 10 25 #20Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 7 გვ. ; მუხლები: 1 დამოუკიდებელი; 1 დამოკიდებული; ცხრილი: 5Patent information: 3644 , B, 2005-10-25, published, SakpatentiOther title:- = Method for Production of Green Tea : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2005 3644 B : (51) A 23 F 3/00 (IPC, 2006)
- A23F3/00
Item type | Current library | Call number | Copy number | Status | Date due | Barcode | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
პატენტები | ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი | A23F3/00 (Browse shelf(Opens below)) | P 2005 3644 B | Not for loan | 2015-0775 |
- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.
გამოგონება ეკუთვნის ახალი სახის იოდოზირებული მწვანე ბაიხის ჩაის წარმოების მიღების ტექნოლოგიის წესს, რომელიც შეიძლება გამოყენებულ იქნეს როგორც პირველადი, ასევე მეორადი ჩაის ფაბრიკებში. გამოგონების მიზანს შეადგენს იოდიზირებული, მაღალი ხარისხის და ბიოლოგიური თვისებების მქონე ბაიხის მწვანე ჩაის წარმოება. მიზნის განსახორციელებლად გამოყენებულია სუბტროპიკული მცენარის "კივის" ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებები. ახალი მეთოდი ითვალისწინებს ფიქსირებულ ფოთოლზე გრეხის პროცესში კივის ფოთლების, კივის ნაყოფების ექსტრატისა და კივის ფოთლების ექსტრატის დამატებას. წონითი თანაფარდობა ჩაისა და კივის შეადგენს 4:1-თან.
There are no comments on this title.