მწვანე ჩაის წარმოების ხერხი გელა გიორგაძე, ავთანდილ გიორგაძე, ვიტალი ღვაჩლიანი, თათია ღვაჩლიანი.
Material type: TextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2005 05 10 #9Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვ. ; მუხლები: 1 დამოუკიდებელი; 1 დამოკიდებულიPatent information: 3526 , B, 2005-05-10, published, SakpatentiOther title:- = Method for Production of Green Tea : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2005 3526 B : (51) A 23 F 3/00 (IPC, 2006)
- A23F3/00
Item type | Current library | Call number | Copy number | Status | Date due | Barcode | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
პატენტები | ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი | A23F3/00 (Browse shelf(Opens below)) | P 2005 3526 B | Not for loan | 2015-0789 |
- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.
1.ტექნიკური შედეგი მზა პროდუქციის ხარისხის გაზრდა და ენერგოდანახარჯების შემცირება. 2.არსი ხერხი ითვალისწინებს ჩაის ფოთლის გაორთქვლას 2-3 წთ-ის განმავლობაში 0,5-0,6 მპა წნევის პირობებში, მექანიკურ დამუშავებას, შრობას და დახარისხებას. ჩაის ფოთლის მექანიკური დამუშავება ხორციელდება ჭყლეტა-დაქუცმაცების გზით, ხოლო გაორთქვლა წარმოებს ჭყლეტა-დაქუცმაცებისას, რომლის დროსაც წარმოქმნილი ჩაის არევადი ფენა განიცდის გაორთქვლას. ყოველ ერთ კგ გადასამუშავებელ ჩაის ფოთოლზე მიწოდებული ორ- თქლის რაოდენობა შეადგენს 0,25-0,3 კგ-ს. 3.გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, ჩაის წარმოება.
There are no comments on this title.