National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

ჩაის თხევადი კონცენტრატის წარმოების ხერხი ზურაბ ძნელაძე, გოჩა ძნელაძე, ნანი ძნელაძე.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2004 03 25 #6Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 6 გვ. ; მუხლები: ცხრილი: 3Patent information: 3195 , B, 2003-08-11, published, SakpatentiOther title:
  • = Method for Production of Tea Liquid Concentrate : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2004 3195 B : (51) A 23 F 3/00 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • A23F3/00;
  • A23F3/16
Online resources: Summary: 1.ტექნიკური შედეგი მზა პროდუქტის ხარისხის გაზრდა მისი ორგანოლეპტიკური მახასიათებლების გაუმჯობე- სებისა და ბიოლოგიური ღირებულებების ამაღლების გზით. 2.არსი ხერხი ითვალისწინებს ჩაის ნედლეულის ექსტრაქციას, ექსტრაქტიდან შაქრის შემცველი პროდუქტის მომზადებას, ექსტრაქტისა და შაქრის შემცველი პროდუქტის კუპაჟირებას და დაფასოებას. ექსტრაქცია ხორციელდება ორ სტადიად, რომლის პირველ სტადიაზე წარმო- ებს ჩაის ნედლეულის ექსტრაქცია 96%-იანი ეთილის სპირტით, ხოლო მეორე სტადიაზე - ცივი წყლით. ექსტრაქციის შედეგად მიღებული ჩაის სპირტიანი ნაყენი და ჩაის წყლია- ნი ექსტრაქტი იფილტრება. შაქრის შემცველი პროდუქტის სახით გამოიყენება ჩაის წყლიანი ექსტრაქტიდან მომზადებული ჩაის კოლერი, რომლის მოსამზადებლად შაქრისა და ჩაის წყლიანი ექსტრაქტის თანაფარდობა შეადგენს 4:1. კუპაჟირებისას ჩაის სპირტია- ნი ნაყენისა და ჩაის კოლერის თანაფარდობა შეადგენს 1:1. 3.გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, ჩაის კონცენტრატების წარმოება.
List(s) this item appears in: ბიოპროდუქტები
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი A23F3/00 (Browse shelf(Opens below)) P 2004 3195 B Not for loan 2015-0816

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

1.ტექნიკური შედეგი მზა პროდუქტის ხარისხის გაზრდა მისი ორგანოლეპტიკური მახასიათებლების გაუმჯობე- სებისა და ბიოლოგიური ღირებულებების ამაღლების გზით. 2.არსი ხერხი ითვალისწინებს ჩაის ნედლეულის ექსტრაქციას, ექსტრაქტიდან შაქრის შემცველი პროდუქტის მომზადებას, ექსტრაქტისა და შაქრის შემცველი პროდუქტის კუპაჟირებას და დაფასოებას. ექსტრაქცია ხორციელდება ორ სტადიად, რომლის პირველ სტადიაზე წარმო- ებს ჩაის ნედლეულის ექსტრაქცია 96%-იანი ეთილის სპირტით, ხოლო მეორე სტადიაზე - ცივი წყლით. ექსტრაქციის შედეგად მიღებული ჩაის სპირტიანი ნაყენი და ჩაის წყლია- ნი ექსტრაქტი იფილტრება. შაქრის შემცველი პროდუქტის სახით გამოიყენება ჩაის წყლიანი ექსტრაქტიდან მომზადებული ჩაის კოლერი, რომლის მოსამზადებლად შაქრისა და ჩაის წყლიანი ექსტრაქტის თანაფარდობა შეადგენს 4:1. კუპაჟირებისას ჩაის სპირტია- ნი ნაყენისა და ჩაის კოლერის თანაფარდობა შეადგენს 1:1. 3.გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, ჩაის კონცენტრატების წარმოება.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.