National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

ჩაის ფოთლის გადამუშავების ხერხი ბაგრატ მგელაძე, მარინა კობახიძე, ლევან ლაზიშვილი.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყნების თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2003 10 27 # 20Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 5 გვ. ; მუხლები: 1 დამოუკიდებელი; 1 დამოკიდებულიPatent information: 3074 , B, 2002-03-11, published, SakpatentiOther title:
  • = Method for Treatment of Tea Leaves : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2003 3074 B : (51) A 23 F 3/00 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • A23F3/00;
  • A23F3/16
Online resources: Summary: 1. ტექნიკური შედეგი მზა პროდუქციის ხარისხის გაუმჯობესება, მასში ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებების მაქსიმალური შენარჩუნება, ასორტიმენტის გაფართოება და ენერგოდანახარჯების შემცი- რება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს ნედლეულის გაყინვას, დეფროსტაციას, მექანიკურ დამუშავებას, ფერმენტაციას და შრობას. დეფროსტაციის შემდეგ ჩაის მასა იწნეხება მისგან უჯრედის წვენის გამოყოფით, ხოლო მექანიკური დამუშავება წარმოებს გამონაწნეხის გრეხის ან დაქუცმაცების გზით. უჯრედის წვენს უტარდება სეპარაცია ან ფილტრაცია და შემდეგ კონცენტრირდება თხევადი ან მშრალი კონცენტრატის მიღებამდე. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, ჩაის წარმოება.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი A23F3/00 (Browse shelf(Opens below)) P 2003 3074 B Not for loan 2015-0865

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

1. ტექნიკური შედეგი მზა პროდუქციის ხარისხის გაუმჯობესება, მასში ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებების მაქსიმალური შენარჩუნება, ასორტიმენტის გაფართოება და ენერგოდანახარჯების შემცი- რება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს ნედლეულის გაყინვას, დეფროსტაციას, მექანიკურ დამუშავებას, ფერმენტაციას და შრობას. დეფროსტაციის შემდეგ ჩაის მასა იწნეხება მისგან უჯრედის წვენის გამოყოფით, ხოლო მექანიკური დამუშავება წარმოებს გამონაწნეხის გრეხის ან დაქუცმაცების გზით. უჯრედის წვენს უტარდება სეპარაცია ან ფილტრაცია და შემდეგ კონცენტრირდება თხევადი ან მშრალი კონცენტრატის მიღებამდე. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, ჩაის წარმოება.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.