National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

მცენარეული ნედლეულისაგან გრანულირებული კვების პროდუქტების წარმოების ხერხი სოსო გურული, ბახვა დოლიძე, შოთა მარშანია, ჟუჟუნა მურცხვალაძე, ნანი ძნელაძე.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2002 04 25 N 8Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 7გვ. ; მუხლები: 1 დამოუკიდებელი; 1 დამოკიდებულიPatent information: 2667 , B, 2001-10-10, published, SakpatentiOther title:
  • = Method for Production of Granulated Food Product from Plant Raw : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2002 2667 B : (51) A 23 F 3/00 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • A23F3/00;
  • A23F3/14
Online resources: Summary: 1. ტექნიკური შედეგი მზა პროდუქციის ბიოლოგიური ღირებულებების ამაღლება, ხარისხის გაზრდა და ასორტი- მენტის გაფართოება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს მცენარეულ ნედლეულში დანამატის შეტანას, ნარევის გრანულირე- ბას, გრანულების ფორმირებას სფერული ფორმის გრანულების მიღებით და შრობას. მცე- ნარეული ნედლეულის სახით გამოიყენება ხილ-კენკროვანთა ნაყოფების, მაგალითად, ფე- იჰოას (Feijoa sellowiana Berg), აქტინიდიის (Actinidia), კომშის (Cydonia oblo- nga Mill), ხურმის (Diospyros), ქაცვის (Hippophae rhamnoides L), ვაშლის (Malus domestica Borkh), ატმის (Persica vulgaris Mill), მაყვლის (Rubus), ჟოლოს (Ru- bus idaenus L), მოცვის (Vaccinium myrtillus L) პიურესებრი მასა, რომელშიც შეი- ტანება შავი ან მწვანე ჩაის (Thea) ნამცეცები და გამონაცერი და/ან აღნიშნულ ხილ- კენკროვანთა 3-5% ნარჩენ ტენიანობამდე გამშრალი და დაქუცმაცებული ფოთლები. ნა- რევში ხილ-კენკროვანთა ნაყოფების და შავი ან მწვანე ჩაის ნამცეცების და გამონა- ცერის თანაფარდობა შესაბამისად შეადგენს (1,2-1,5):1, ხილ-კენკროვანთა ნაყოფების და მათი ფოთლების თანაფარდობაა შესაბამისად (1,1-1,8):1, ხოლო ხილ-კენკროვანთა ნაყოფების, შავი ან მწვანე ჩაის ნამცეცების და გამონაცერის და ხილ-კენკროვანთა ფოთლების თანაფარდობა კი შესაბამისად (1,1-1,8):(0,1-0,9):(0,1-0,9). გრანული- რების წინ წარმოებს ნარევის თბური დამუშავება, რომლის დროსაც მისი ტენიანობა და- იყვანება 35-45%-მდე. შავი ან მწვანე ჩაის ნამცეცების გამონაცერთან თანაფარდობაა (6-10):1, ამასთან, ხილ-კენკროვანთა ორი ან მეტი კომპონენტის შემთხვევაში საბაზო და დანარჩენ ნაყოფთა თანაფარდობა პიურესებრ მასაში შეადგენს (5-25):1, ხოლო მათი ფოთლებისა კი - (1-30):1. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა.
List(s) this item appears in: ბიოპროდუქტები
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი A23F3/00 (Browse shelf(Opens below)) P 2002 2667 B Not for loan 2015-0866

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

1. ტექნიკური შედეგი მზა პროდუქციის ბიოლოგიური ღირებულებების ამაღლება, ხარისხის გაზრდა და ასორტი- მენტის გაფართოება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს მცენარეულ ნედლეულში დანამატის შეტანას, ნარევის გრანულირე- ბას, გრანულების ფორმირებას სფერული ფორმის გრანულების მიღებით და შრობას. მცე- ნარეული ნედლეულის სახით გამოიყენება ხილ-კენკროვანთა ნაყოფების, მაგალითად, ფე- იჰოას (Feijoa sellowiana Berg), აქტინიდიის (Actinidia), კომშის (Cydonia oblo- nga Mill), ხურმის (Diospyros), ქაცვის (Hippophae rhamnoides L), ვაშლის (Malus domestica Borkh), ატმის (Persica vulgaris Mill), მაყვლის (Rubus), ჟოლოს (Ru- bus idaenus L), მოცვის (Vaccinium myrtillus L) პიურესებრი მასა, რომელშიც შეი- ტანება შავი ან მწვანე ჩაის (Thea) ნამცეცები და გამონაცერი და/ან აღნიშნულ ხილ- კენკროვანთა 3-5% ნარჩენ ტენიანობამდე გამშრალი და დაქუცმაცებული ფოთლები. ნა- რევში ხილ-კენკროვანთა ნაყოფების და შავი ან მწვანე ჩაის ნამცეცების და გამონა- ცერის თანაფარდობა შესაბამისად შეადგენს (1,2-1,5):1, ხილ-კენკროვანთა ნაყოფების და მათი ფოთლების თანაფარდობაა შესაბამისად (1,1-1,8):1, ხოლო ხილ-კენკროვანთა ნაყოფების, შავი ან მწვანე ჩაის ნამცეცების და გამონაცერის და ხილ-კენკროვანთა ფოთლების თანაფარდობა კი შესაბამისად (1,1-1,8):(0,1-0,9):(0,1-0,9). გრანული- რების წინ წარმოებს ნარევის თბური დამუშავება, რომლის დროსაც მისი ტენიანობა და- იყვანება 35-45%-მდე. შავი ან მწვანე ჩაის ნამცეცების გამონაცერთან თანაფარდობაა (6-10):1, ამასთან, ხილ-კენკროვანთა ორი ან მეტი კომპონენტის შემთხვევაში საბაზო და დანარჩენ ნაყოფთა თანაფარდობა პიურესებრ მასაში შეადგენს (5-25):1, ხოლო მათი ფოთლებისა კი - (1-30):1. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.