National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

შავი ბაიხის ჩაის წარმოების ხერხი ანგული სარჯველაძე, ამირან გირკელიძე, ზურაბ ძნელაძე, ვალერიან ცანავა.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 1999 12 05 # 13Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 5 გვ. ; ცხრ. 2Patent information: 1950 , B, 1999-12-05, published, SakpatentiOther title:
  • = Method for Production of Black Baikhovy Tea : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2000 1950 B : (51) A 23 F 3/00 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • A23F3/00
Online resources: Summary: 1.ტექნიკური შედეგი მზა პროდუქტის ხარისხის გაუმჯობესება და ბიოლოგიური ღირებულებების გაზრდა. 2.არსი ხერხი ითვალისწინებს ჩაის ფოთლის ღნობას, მრავალჯერად გრეხას მწვანე დახარისხე- ბით, პირველი გრეხის პროცესში მცენარეული დანამატის შეტანას, ფერმენტაციას და შრობას. მცენარეული დანამატის სახით შეიტანება წინასწარ 3 - 6 წუთის განმავლობა- ში გაორთქლილი, 60 - 64% ნარჩენ ტენიანობამდე შემშრალი, მოგრეხილი და 5 - 6% ნა- რჩენი ტენიანობის მქონე გამშრალი ორფოთოლა ტკბილი, თანაფარდობით 1 - 2 : 4, ან მისი წყლიანი ექსტრაქტი თანაფარდობით 1 - 1,5 : 10. 3.გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, ჩაის წარმოება.
List(s) this item appears in: ბიოპროდუქტები
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი A23F3/00 (Browse shelf(Opens below)) P 2000 1950 B Not for loan 2015-1004

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

1.ტექნიკური შედეგი მზა პროდუქტის ხარისხის გაუმჯობესება და ბიოლოგიური ღირებულებების გაზრდა. 2.არსი ხერხი ითვალისწინებს ჩაის ფოთლის ღნობას, მრავალჯერად გრეხას მწვანე დახარისხე- ბით, პირველი გრეხის პროცესში მცენარეული დანამატის შეტანას, ფერმენტაციას და შრობას. მცენარეული დანამატის სახით შეიტანება წინასწარ 3 - 6 წუთის განმავლობა- ში გაორთქლილი, 60 - 64% ნარჩენ ტენიანობამდე შემშრალი, მოგრეხილი და 5 - 6% ნა- რჩენი ტენიანობის მქონე გამშრალი ორფოთოლა ტკბილი, თანაფარდობით 1 - 2 : 4, ან მისი წყლიანი ექსტრაქტი თანაფარდობით 1 - 1,5 : 10. 3.გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, ჩაის წარმოება.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.