Normal view MARC view ISBD view

ჩაის სასმელი და მისი მიღების ხერხი ლევან ლაზიშვილი, გივი სარჯველაძე, ვერა ბოლქვაძე, მარინა კობახიძე.

Contributor(s): ლაზიშვილი, ლევან გამომგონებელი | სარჯველაძე, გივი გამომგონებელი | ბოლქვაძე, ვერა გამომგონებელი | კობახიძე, მარინა, გამომგონებელი | საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი.
Material type: materialTypeLabelBookქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45):1999 10 05 # 11.Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვ. ; მუხლები:2 დამოუკიდებელი.Patent information: 1892 , B, 1999-11-05, published, SakpatentiOther title: = Tea Drink and Method for Obtaining the Same : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2000 1892 B : (51) A 23 F 3/00 (IPC, 2006).Subject(s): კვების მრეწველობა | ჩაის წარმოება | ჩაის სასმელებიOnline resources: Search patent description for inventions here Summary: 1.ტექნიკური შედეგი მზა პროდუქტის ხარისხის გაუმჯობესება ნედლეულში ბიოლოგიურად აქტიურ ნივთიერება- თა საწყისი შემცველობის შენარჩუნების გზით და ენერგოდანახარჯების შემცირება. 2.არსი ჩაის სასმელი შეიცავს მას%: 2-3,5 ჩაის ფოთლის უჯრედის წვენს, 10-14 შაქარს, 0,02-0,04 ლიმონმჟავას და დანარჩენს წყალს, ხოლო სასმელის მიღების ხერხი ითვა- ლისწინებს ჩაის ფოთლის ჰიდროთერმულ დამუშავებას, მისგან უჯრედის წვენის გამო- ყოფას, წვენის წამოდუღებას, გაფილტვრას და მასში შაქრის, ლიმონმჟავისა და წყლის დამატებას. 3.გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, ჩაის სასმელები. 2 დამოუკ.მ
List(s) this item appears in: ბიოპროდუქტები
Tags from this library: No tags from this library for this title. Add tag(s)
Log in to add tags.
Item type Current location Call number Copy number Status Date due
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2
კორპ. 2, საცავი
A23F3/00 (Browse shelf) P 2000 1892 B Not for loan

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

1.ტექნიკური შედეგი მზა პროდუქტის ხარისხის გაუმჯობესება ნედლეულში ბიოლოგიურად აქტიურ ნივთიერება- თა საწყისი შემცველობის შენარჩუნების გზით და ენერგოდანახარჯების შემცირება. 2.არსი ჩაის სასმელი შეიცავს მას%: 2-3,5 ჩაის ფოთლის უჯრედის წვენს, 10-14 შაქარს, 0,02-0,04 ლიმონმჟავას და დანარჩენს წყალს, ხოლო სასმელის მიღების ხერხი ითვა- ლისწინებს ჩაის ფოთლის ჰიდროთერმულ დამუშავებას, მისგან უჯრედის წვენის გამო- ყოფას, წვენის წამოდუღებას, გაფილტვრას და მასში შაქრის, ლიმონმჟავისა და წყლის დამატებას. 3.გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, ჩაის სასმელები. 2 დამოუკ.მ

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2010 - 2019

გაუგზავნე შეკითხვა ან მოთხოვნა ბიბლიოთეკას