ჩაის ფოთლის გადამუშავების ხერხი თემურ რევიშვილი, ლენგი ხარებავა, ზურაბ ძნელაძე.
Material type: TextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 1999-11-05Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 4 გვ. ; 2.ცხრPatent information: 1810 , B, 1999-11-05, published, SakpatentiOther title:- = METHOD OF PROCESSING TEA LEAF : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 1999 1810 B : (51) A 23 F 3/00 (IPC, 2006)
- A23F3/00
Item type | Current library | Call number | Copy number | Status | Date due | Barcode | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
პატენტები | ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი | A23F3/00 (Browse shelf(Opens below)) | P 1999 1810 B | Not for loan | 2015-1047 |
Browsing ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 shelves, Shelving location: კორპ. 2, საცავი Close shelf browser (Hides shelf browser)
- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.
1.ტექნიკური შედეგი ხარისხიანი სახეობების გამოსავლიანობის გაზრდა 2.არსი ჩაის ფოთოლს აღნობენ, გრეხენ, ჭრიან, აქუცმაცებენ, აფერმენტირებენ და აშ- რობენ. შრობის შემდეგ ჩაის ნახევარფაბრიკატს ახარისხებენ დაქუცმაცეებული და დახარისხებული ბოლო ორი ფრაქციიდან ჩაის კონცენტრატების ნედლეულის გა- მოყოფით. ჩაის კონცენტრატების ნედლეულს დეზინტეგრირებენ და ახარისხებენ წვრილი და მსხვილი ფრაქციის მიღებით. დეზინტეგრირებული წვრილი ფრაქცია გამოიყენება გრანულირებული ჩაის გამოსამუშავებლად, ხოლო მსხვილი კი - ჩაის კონცენტრატებისა და ჩაის მატონიზირებელი უალკოჰოლო სასმელებისათვის.
There are no comments on this title.