შავი ჩაის წარმოების ხერხი რევაზ ხოფერია, არიადნა ხუხუნაშვილი.
Material type: TextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 1999 03 12 N 4Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვ. ; მუხლები: 1.ფორმ.დამოკიდ.მPatent information: 1629 , B, 1999-03-12, published, SakpatentiOther title:- = Method for Black Tea Production : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 1999 1629 B : (51) A 23 F 3/00 (IPC, 2006)
- A23F3/00
Item type | Current library | Call number | Copy number | Status | Date due | Barcode | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
პატენტები | ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი | A23F3/00 (Browse shelf(Opens below)) | P 1999 1629 B | Not for loan | 2015-1098 |
- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.
1 ტექნიკური შედეგი მზა პროდუქციის ხარისხის ამაღლება ნედლეულის პოტენციალის სრულყოფილი გამოყენებისა და ჩაის ფოთლის ქსოვილოვანი სტრუქტურის ჭყლეტა-და- ქუცმაცების ხარისხის გაზრდის გზით. 2. არსი შავი ჩაის წარმოების ხერხი ითვალისწინებს მოუხეშო და უხეში ჩაის ფოთ- ლის ნედლეულის გადამუშავებას და მოიცავს მრავალსტადიან ჭყლეტა-დაქუცმაცებას შრობას, დახარისხებას და თერმულ დამუშავებას, ამასთან მოუხეშო და უხეში ფო- თლების 30%-მდე შემცველობის ნედლეული განიცდის გრეხა-დახარისხებას, რის შე- მდეგაც წარმოებს მსხვილი ფრაქციის ორ სტადიანი ჭყლეტა-დაქუცმაცება, ხოლო მოუხეშო და უხეში ფოთლების 30-60% შემცველობის ნედლეული განიცდის ორ სტადი- ან ჭყლეტა-დაქუცმაცებას და მოუხეშო და უხეში ფოთლების 60%-ზე მეტი შემცველო ბის ნედლეული კი სამ სტადიან ჭყლეტა-დაქუცმაცებას, ამასთან ჭყლეტა-დაქუცმა- ცება სტადიების მიხედვით წარმოებს მუშა ორგანოს სიჩქარის თანმიმდევრობითი შემცირებით, ხოლო შრობა-დახარისხების შემდეგ წარმოებს ფრაქციების ცალ-ცალკე თერმული დამუშავება 55-60 C ტემპერატურაზე. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ შავი ჩაის წარმოება.
There are no comments on this title.