National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

შავი ჩაის წარმოების ხერხი რევაზ ხოფერია, არიადნა ხუხუნაშვილი.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 1999 03 12 N 4Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვ. ; მუხლები: 1.ფორმ.დამოკიდ.მPatent information: 1629 , B, 1999-03-12, published, SakpatentiOther title:
  • = Method for Black Tea Production : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 1999 1629 B : (51) A 23 F 3/00 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • A23F3/00
Online resources: Summary: 1 ტექნიკური შედეგი მზა პროდუქციის ხარისხის ამაღლება ნედლეულის პოტენციალის სრულყოფილი გამოყენებისა და ჩაის ფოთლის ქსოვილოვანი სტრუქტურის ჭყლეტა-და- ქუცმაცების ხარისხის გაზრდის გზით. 2. არსი შავი ჩაის წარმოების ხერხი ითვალისწინებს მოუხეშო და უხეში ჩაის ფოთ- ლის ნედლეულის გადამუშავებას და მოიცავს მრავალსტადიან ჭყლეტა-დაქუცმაცებას შრობას, დახარისხებას და თერმულ დამუშავებას, ამასთან მოუხეშო და უხეში ფო- თლების 30%-მდე შემცველობის ნედლეული განიცდის გრეხა-დახარისხებას, რის შე- მდეგაც წარმოებს მსხვილი ფრაქციის ორ სტადიანი ჭყლეტა-დაქუცმაცება, ხოლო მოუხეშო და უხეში ფოთლების 30-60% შემცველობის ნედლეული განიცდის ორ სტადი- ან ჭყლეტა-დაქუცმაცებას და მოუხეშო და უხეში ფოთლების 60%-ზე მეტი შემცველო ბის ნედლეული კი სამ სტადიან ჭყლეტა-დაქუცმაცებას, ამასთან ჭყლეტა-დაქუცმა- ცება სტადიების მიხედვით წარმოებს მუშა ორგანოს სიჩქარის თანმიმდევრობითი შემცირებით, ხოლო შრობა-დახარისხების შემდეგ წარმოებს ფრაქციების ცალ-ცალკე თერმული დამუშავება 55-60 C ტემპერატურაზე. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ შავი ჩაის წარმოება.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი A23F3/00 (Browse shelf(Opens below)) P 1999 1629 B Not for loan 2015-1098

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

1 ტექნიკური შედეგი მზა პროდუქციის ხარისხის ამაღლება ნედლეულის პოტენციალის სრულყოფილი გამოყენებისა და ჩაის ფოთლის ქსოვილოვანი სტრუქტურის ჭყლეტა-და- ქუცმაცების ხარისხის გაზრდის გზით. 2. არსი შავი ჩაის წარმოების ხერხი ითვალისწინებს მოუხეშო და უხეში ჩაის ფოთ- ლის ნედლეულის გადამუშავებას და მოიცავს მრავალსტადიან ჭყლეტა-დაქუცმაცებას შრობას, დახარისხებას და თერმულ დამუშავებას, ამასთან მოუხეშო და უხეში ფო- თლების 30%-მდე შემცველობის ნედლეული განიცდის გრეხა-დახარისხებას, რის შე- მდეგაც წარმოებს მსხვილი ფრაქციის ორ სტადიანი ჭყლეტა-დაქუცმაცება, ხოლო მოუხეშო და უხეში ფოთლების 30-60% შემცველობის ნედლეული განიცდის ორ სტადი- ან ჭყლეტა-დაქუცმაცებას და მოუხეშო და უხეში ფოთლების 60%-ზე მეტი შემცველო ბის ნედლეული კი სამ სტადიან ჭყლეტა-დაქუცმაცებას, ამასთან ჭყლეტა-დაქუცმა- ცება სტადიების მიხედვით წარმოებს მუშა ორგანოს სიჩქარის თანმიმდევრობითი შემცირებით, ხოლო შრობა-დახარისხების შემდეგ წარმოებს ფრაქციების ცალ-ცალკე თერმული დამუშავება 55-60 C ტემპერატურაზე. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ შავი ჩაის წარმოება.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.