კარაქის წარმოების ხერხი ანზორ ჭლიკაძე, ზურაბ ჩხეიძე.
Material type: TextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2000 09 25 N 18Description: სასარგებლო მოდელზე პატენტის სრული ტექსტი - 2 გვPatent information: 705, Y, 2000-09-25, published, SakpatentiOther title:- = Process for Butter Production : სასარგებლო მოდელის პატენტი [ = Patent for utility model] : (11) GE U 2000 705 Y : (51) A 23 C 15/00 (IPC, 2006)
- A23C15/00
Item type | Current library | Call number | Copy number | Status | Date due | Barcode | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
პატენტები | ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი | A23C15/00 (Browse shelf(Opens below)) | U 2000 705 Y | Not for loan | 2015-1191 |
- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.
1. ტექნიკური შედეგი პროფილაქტიკური თვისებების მინიჭება და ასორტიმენტის გაფართოება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს რძისგან ნაღების მიღებას, პასტერიზაციას, გაცივებას, დამწიფებას, შედღვებას, მიღებული კარაქის გარეცხვას, მის შემდგომ მექანიკურ დამუშავებას, დაფასოებას და შეფუთვას, ამასთან, ნაღებში შედღვების წინ შეიტანება კალიუმის იოდიდის 10%-იან წყალხსნარში გახსნილი ლითონური იოდი იმ თანაფარდობით, რომ 1კგ ნაღებზე იოდის საერთო რაოდენობა შეადგენდეს 4,0-5,0 მილიგრამს. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, კარაქის წარმოება.
There are no comments on this title.