National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

სამკურნალო ჩაის მიღების ხერხი შორენა იამანიძე, ლევან ლაზიშვილი, ლიანა ჯიქია.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2001 01 10 # 1Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 4 გვ. ; მუხლები: 1 დამოუკიდებელიPatent information: 2344 , B, 2001-01-10, published, SakpatentiOther title:
  • = Method for Production of Medicinal Tea : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2001 2344 A : (51) A 23 F 3/34 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • A23F3/34
Online resources: Summary: 1. ტექნიკური შედეგი მზა პროდუქტში ბიოლოგიურად აქტიურ ნივთიერებათა შემცველობის გაზრდა, მისი ორგა- ნოლეპტიკური მახასიათებლების ამაღლება და მისთვის სამკურნალო - პროფილაქტიკური თვისებების მინიჭება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინბეს მწვანე ბაიხის ჩაიში (Tea) მცენარეული დანამატის შეტანას. მცენარეული დანამატის სახით შეიტანება სტევიას ბალახი (Stevia rebaudiana Berto- ne), თუთისა (Morus alba L) და ნიახურის (Apium gravsolens L) ფოთლები, რომელთა ჩაიში შეტანამდე წარმოებს მათი შრობა ცალ-ცალკე 40 დან - 100 C ტემპერატურამდე, მისი თანდათანობითი მომატებით 6 - 8% ნარჩენ ტენიანობამდე, და დაქუცმაცება, ამასთან კომპონენტები აიღება შემდეგი თანაფარდობით, წონით ნაწილებში: მწვანე ბაიხის ჩაი 54 - 59 სტევიას ბალახი 25 - 30 თუთის ფოთლები 10 - 12 ნიახურის ფოთლები 4 - 6. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, ჩაის წარმოება.
List(s) this item appears in: ბიოპროდუქტები
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი A23F3/34 (Browse shelf(Opens below)) P 2001 2344 B Not for loan 2015-1382

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

1. ტექნიკური შედეგი მზა პროდუქტში ბიოლოგიურად აქტიურ ნივთიერებათა შემცველობის გაზრდა, მისი ორგა- ნოლეპტიკური მახასიათებლების ამაღლება და მისთვის სამკურნალო - პროფილაქტიკური თვისებების მინიჭება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინბეს მწვანე ბაიხის ჩაიში (Tea) მცენარეული დანამატის შეტანას. მცენარეული დანამატის სახით შეიტანება სტევიას ბალახი (Stevia rebaudiana Berto- ne), თუთისა (Morus alba L) და ნიახურის (Apium gravsolens L) ფოთლები, რომელთა ჩაიში შეტანამდე წარმოებს მათი შრობა ცალ-ცალკე 40 დან - 100 C ტემპერატურამდე, მისი თანდათანობითი მომატებით 6 - 8% ნარჩენ ტენიანობამდე, და დაქუცმაცება, ამასთან კომპონენტები აიღება შემდეგი თანაფარდობით, წონით ნაწილებში: მწვანე ბაიხის ჩაი 54 - 59 სტევიას ბალახი 25 - 30 თუთის ფოთლები 10 - 12 ნიახურის ფოთლები 4 - 6. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, ჩაის წარმოება.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.