National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

კომპოზიცია იოდირებული ნაყინისათვის ლერი გიგინეიშვილი, ვახუშტი ქიზიყურაშვილი, ზურაბ ძნელაძე, გურამ იობიშვილი, გოჩა ძნელაძე, არმაზ შალაშვილი.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2005 07 25 # 14Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი -4 გვ. ; ცხრილი: 2Patent information: 3589 , B, 2005-07-25, published, SakpatentiOther title:
  • = Composition for Iodinated Ice Cream : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2005 3589 B : (51) A 23 G 9/00 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • A23G9/00
Online resources: Summary: გამოგონება ეკუთვნის რძის მრეწველობას და იგი გამოიყენება ნაყინების მისაღებად, როგორც ცხოველური, ასევე არაცხოველური კომპონენტების გამოყენებით ხილეულის ექსტრატით. გამოგონების ტექნიკური შედეგია ნაყინების ორგანოლეპტიკური მახასიათებლების გაზრდა და მისი ბიოლოგიური მაჩვენებლების გაუმჯობესება. გამოგონების არსი არის ის, რომ ნაყინის მისაღებ ნარევში, რომელიც შეიცავს - რძის კომპონენტებს, ცხოველურ ცხიმებს, შაქარს, სტაბილიზატორს, ხილ-კენკროვანთა სიროფს, სუბლიმაციით გამშრალ ჭარხლის შმრალ ფხვნილს და წყალს, გამოგონების თანახმად ემატება ჩაის კონცენტრირებული თხევადი იოდირებული ექსტრატი შემდეგი მასური თანაფარდობით: რძის კომპონენტები 37,0-76,0 ცხოველური ცხიმები 7,45-8,64 შაქარი 5,5-8,00 სტაბილიზატორი 1,9-2,00 ხილკენკროვანი პიურე 7,9-8,50 სუბლიმაციით მიღებული ჭარხლის მშრალი ფხვნილი 0,3-0,35 ჩაის კონცენტრირებული თხევადი იოდირებული ექსტრატი 8,0-15,0 წყალი დანარჩენი მიზნის მისაღწევად არსებული ნაყინის ნარევის შემადგენლობაში დამატებით შეტანილია ჩაის კონცენტრირებული იოდირებული ექსტრატი, რომელიც შეიცავს მწვანე ჩაისა და ჩინურ აქტინიდიაში (კივი) შემავალ ყვანე ბიოლოგიურად აქტიურ ნივთიერებებს. ახალი ხერხით მიღებულ ნაყინს მოიხმარს ყველა ასაკის ადამიანი და ამსთან ერთად ის გამოირჩევა სამკურნალო-პროფილაქტიკური და დიეტური თვისებებით.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი A23G9/00 (Browse shelf(Opens below)) P 2005 3589 B Not for loan 2015-1618

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

გამოგონება ეკუთვნის რძის მრეწველობას და იგი გამოიყენება ნაყინების მისაღებად, როგორც ცხოველური, ასევე არაცხოველური კომპონენტების გამოყენებით ხილეულის ექსტრატით. გამოგონების ტექნიკური შედეგია ნაყინების ორგანოლეპტიკური მახასიათებლების გაზრდა და მისი ბიოლოგიური მაჩვენებლების გაუმჯობესება. გამოგონების არსი არის ის, რომ ნაყინის მისაღებ ნარევში, რომელიც შეიცავს - რძის კომპონენტებს, ცხოველურ ცხიმებს, შაქარს, სტაბილიზატორს, ხილ-კენკროვანთა სიროფს, სუბლიმაციით გამშრალ ჭარხლის შმრალ ფხვნილს და წყალს, გამოგონების თანახმად ემატება ჩაის კონცენტრირებული თხევადი იოდირებული ექსტრატი შემდეგი მასური თანაფარდობით: რძის კომპონენტები 37,0-76,0 ცხოველური ცხიმები 7,45-8,64 შაქარი 5,5-8,00 სტაბილიზატორი 1,9-2,00 ხილკენკროვანი პიურე 7,9-8,50 სუბლიმაციით მიღებული ჭარხლის მშრალი ფხვნილი 0,3-0,35 ჩაის კონცენტრირებული თხევადი იოდირებული ექსტრატი 8,0-15,0 წყალი დანარჩენი მიზნის მისაღწევად არსებული ნაყინის ნარევის შემადგენლობაში დამატებით შეტანილია ჩაის კონცენტრირებული იოდირებული ექსტრატი, რომელიც შეიცავს მწვანე ჩაისა და ჩინურ აქტინიდიაში (კივი) შემავალ ყვანე ბიოლოგიურად აქტიურ ნივთიერებებს. ახალი ხერხით მიღებულ ნაყინს მოიხმარს ყველა ასაკის ადამიანი და ამსთან ერთად ის გამოირჩევა სამკურნალო-პროფილაქტიკური და დიეტური თვისებებით.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.