Normal view MARC view ISBD view

ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებების შემცველი პროდუქტი - ნაყინი და მისი წარმოების ხერხი მერაბ სალდაძე, ელისო სამხარაძე, რევაზ სანიკიძე.

Contributor(s): სალდაძე, მერაბ გამომგონებელი | სამხარაძე, ელისო გამომგონებელი | სანიკიძე, რევაზ გამომგონებელი | საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი.
Material type: materialTypeLabelBookქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2004 08 25 #16. Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 5 გვ. ; მუხლები: 2 დამოუკიდებელი; 2 დამოკიდებული; ცხრილი: 1.Patent information: 3310 , B, 2003-12-10, published, SakpatentiOther title: = Ice-cream Product Containing Biologically Active Agents and Method for Its Production : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2004 3310 B : (51) A 23 G 9/02 (IPC, 2006).Subject(s): კვების მრეწველობა | ნაყინის წარმოება | საკონდიტრო წარმოებაOnline resources: Search patent description for inventions here Summary: 1.ტექნიკური შედეგი მზა პროდუქტის ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებებით გამდიდრება, მათი მაქსიმალურად შენარჩუნება და მისთვის სამკურნალო-პროფილაქტიკური თვისებების მინიჭება. 2. არსი ნაყინი შეიცავს მას.%-ში: 10-30 მშრალ რძეს, 10-15 შაქარს, 6-8 ცხიმის სახით ქო- ქოსის ზეთს ან ცხოველურ ცხიმს, საგემოვნო დანამატის სახით 0,001-0,002 ვანილინს ან შოკოლადს, ან ხილ-კენკრის ესენციას, ან 10-30 უშუალოდ წყაროდან აღებულ ნატუ- რალურ მინერალურ წყალზე დამზადებულ ხილ-კენკრის სიროფს და მარმელადს ან 10-15 ნაყინის ფხვნილს, 0,3-0,4 სტაბილიზატორს და დანარჩენს უშუალოდ წყაროდან აღებულ ნატურალურ მინერალურ წყალს. ხერხი ითვალისწინებს ნარევის მომზადებას ზემოაღნიშნული ინგრედიენტების შერევით, ნარევის პასტერიზაციას, ფილტრაციას, ჰომოგენიზაციას, გაცივებას, შენახვას, ნარე- ვის ფრიზერებას, დაფასოებას და წრთობას. ნარევის მომზადების წინ წარმოებს მშრალი რძის აღდგენა და ხილ-კენკრის სიროფისა და მარმელადის დამზადება უშუალოდ წყაროდან აღებული ნატურალური მინერალური წყლით, რომლის დაყოვნების ხანგრძლივობა აღებიდან გამოყენებამდე შეადგენს 5-60 წთ-ს. 3.გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, ნაყინის წარმოება.
List(s) this item appears in: ბიოპროდუქტები
Tags from this library: No tags from this library for this title. Add tag(s)
Log in to add tags.
Item type Current location Call number Copy number Status Date due
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2
კორპ. 2, საცავი
A23G9/00 (Browse shelf) P 2004 3310 B Not for loan

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

1.ტექნიკური შედეგი მზა პროდუქტის ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებებით გამდიდრება, მათი მაქსიმალურად შენარჩუნება და მისთვის სამკურნალო-პროფილაქტიკური თვისებების მინიჭება. 2. არსი ნაყინი შეიცავს მას.%-ში: 10-30 მშრალ რძეს, 10-15 შაქარს, 6-8 ცხიმის სახით ქო- ქოსის ზეთს ან ცხოველურ ცხიმს, საგემოვნო დანამატის სახით 0,001-0,002 ვანილინს ან შოკოლადს, ან ხილ-კენკრის ესენციას, ან 10-30 უშუალოდ წყაროდან აღებულ ნატუ- რალურ მინერალურ წყალზე დამზადებულ ხილ-კენკრის სიროფს და მარმელადს ან 10-15 ნაყინის ფხვნილს, 0,3-0,4 სტაბილიზატორს და დანარჩენს უშუალოდ წყაროდან აღებულ ნატურალურ მინერალურ წყალს. ხერხი ითვალისწინებს ნარევის მომზადებას ზემოაღნიშნული ინგრედიენტების შერევით, ნარევის პასტერიზაციას, ფილტრაციას, ჰომოგენიზაციას, გაცივებას, შენახვას, ნარე- ვის ფრიზერებას, დაფასოებას და წრთობას. ნარევის მომზადების წინ წარმოებს მშრალი რძის აღდგენა და ხილ-კენკრის სიროფისა და მარმელადის დამზადება უშუალოდ წყაროდან აღებული ნატურალური მინერალური წყლით, რომლის დაყოვნების ხანგრძლივობა აღებიდან გამოყენებამდე შეადგენს 5-60 წთ-ს. 3.გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, ნაყინის წარმოება.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2010 - 2017

გაუგზავნე შეკითხვა ან მოთხოვნა ბიბლიოთეკას