National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებების შემცველი პროდუქტი - ნაყინი და მისი წარმოების ხერხი მერაბ სალდაძე, ელისო სამხარაძე, რევაზ სანიკიძე.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2004 08 25 #16Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 5 გვ. ; მუხლები: 2 დამოუკიდებელი; 2 დამოკიდებული; ცხრილი: 1Patent information: 3310 , B, 2003-12-10, published, SakpatentiOther title:
  • = Ice-cream Product Containing Biologically Active Agents and Method for Its Production : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2004 3310 B : (51) A 23 G 9/02 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • A23G9/00
Online resources: Summary: 1.ტექნიკური შედეგი მზა პროდუქტის ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებებით გამდიდრება, მათი მაქსიმალურად შენარჩუნება და მისთვის სამკურნალო-პროფილაქტიკური თვისებების მინიჭება. 2. არსი ნაყინი შეიცავს მას.%-ში: 10-30 მშრალ რძეს, 10-15 შაქარს, 6-8 ცხიმის სახით ქო- ქოსის ზეთს ან ცხოველურ ცხიმს, საგემოვნო დანამატის სახით 0,001-0,002 ვანილინს ან შოკოლადს, ან ხილ-კენკრის ესენციას, ან 10-30 უშუალოდ წყაროდან აღებულ ნატუ- რალურ მინერალურ წყალზე დამზადებულ ხილ-კენკრის სიროფს და მარმელადს ან 10-15 ნაყინის ფხვნილს, 0,3-0,4 სტაბილიზატორს და დანარჩენს უშუალოდ წყაროდან აღებულ ნატურალურ მინერალურ წყალს. ხერხი ითვალისწინებს ნარევის მომზადებას ზემოაღნიშნული ინგრედიენტების შერევით, ნარევის პასტერიზაციას, ფილტრაციას, ჰომოგენიზაციას, გაცივებას, შენახვას, ნარე- ვის ფრიზერებას, დაფასოებას და წრთობას. ნარევის მომზადების წინ წარმოებს მშრალი რძის აღდგენა და ხილ-კენკრის სიროფისა და მარმელადის დამზადება უშუალოდ წყაროდან აღებული ნატურალური მინერალური წყლით, რომლის დაყოვნების ხანგრძლივობა აღებიდან გამოყენებამდე შეადგენს 5-60 წთ-ს. 3.გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, ნაყინის წარმოება.
List(s) this item appears in: ბიოპროდუქტები
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი A23G9/00 (Browse shelf(Opens below)) P 2004 3310 B Not for loan 2015-1620

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

1.ტექნიკური შედეგი მზა პროდუქტის ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებებით გამდიდრება, მათი მაქსიმალურად შენარჩუნება და მისთვის სამკურნალო-პროფილაქტიკური თვისებების მინიჭება. 2. არსი ნაყინი შეიცავს მას.%-ში: 10-30 მშრალ რძეს, 10-15 შაქარს, 6-8 ცხიმის სახით ქო- ქოსის ზეთს ან ცხოველურ ცხიმს, საგემოვნო დანამატის სახით 0,001-0,002 ვანილინს ან შოკოლადს, ან ხილ-კენკრის ესენციას, ან 10-30 უშუალოდ წყაროდან აღებულ ნატუ- რალურ მინერალურ წყალზე დამზადებულ ხილ-კენკრის სიროფს და მარმელადს ან 10-15 ნაყინის ფხვნილს, 0,3-0,4 სტაბილიზატორს და დანარჩენს უშუალოდ წყაროდან აღებულ ნატურალურ მინერალურ წყალს. ხერხი ითვალისწინებს ნარევის მომზადებას ზემოაღნიშნული ინგრედიენტების შერევით, ნარევის პასტერიზაციას, ფილტრაციას, ჰომოგენიზაციას, გაცივებას, შენახვას, ნარე- ვის ფრიზერებას, დაფასოებას და წრთობას. ნარევის მომზადების წინ წარმოებს მშრალი რძის აღდგენა და ხილ-კენკრის სიროფისა და მარმელადის დამზადება უშუალოდ წყაროდან აღებული ნატურალური მინერალური წყლით, რომლის დაყოვნების ხანგრძლივობა აღებიდან გამოყენებამდე შეადგენს 5-60 წთ-ს. 3.გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, ნაყინის წარმოება.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.