National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

ხორბლის სპირტისა და ლუდის წარმოების ანარჩენების თერმული დამუშავების ხერხი და საკვები დანამატი / რომან კალანდაძე, გიორგი მელაძე.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2000 08 25 # 16Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვPatent information: 2204 , B, 2000-05-10, published, SakpatentiOther title:
  • = Method for Thermal Processing of the Wheat Spirit and Bear Production Wastes and Nutritive Additive : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2000 2204 B : (51) A 23 K 1/06 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • A23K1/06
Online resources: Summary: 1. ტექნიკური შედეგი მიღებული პროდუქტის ხარისხის გაუმჯობესება და თვითღირებულების შემცირება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს ხორბლის სპირტისა და ლუდის წარმოების ანარჩენების გაუწყლოებას და შრობას ვაკუუმაპარატში ორ სტადიად. პირველ სტადიაზე ხორციელდე- ბა ანარჩენების სტერილიზაცია 100-130 C ტემპერატურაზე 2,5-3 ატმ. წნევით 40-45 წუთის განმავლობაში, ხოლო მეორე სტადიაზე-იმავე რეჟიმში 160-170 წუთის განმავლობაში ანარჩენების 10-12% ტენიანობამდე, რის შემდეგაც ტემპერატურა მცირ- დება 70-80 C-მდე. ამასთან, მიღებული პროდუქტი გამოიყენება საკვებ დანამატად მეცხოველეობასა და მეფრინველეობაში. 3. გამოყენების სფერო სოფლის მეურნეობა, კერძოდ, საკვებწარმოება.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი A23K1/06 (Browse shelf(Opens below)) P 2000 2204 B Not for loan 2015-1684

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე

1. ტექნიკური შედეგი მიღებული პროდუქტის ხარისხის გაუმჯობესება და თვითღირებულების შემცირება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს ხორბლის სპირტისა და ლუდის წარმოების ანარჩენების გაუწყლოებას და შრობას ვაკუუმაპარატში ორ სტადიად. პირველ სტადიაზე ხორციელდე- ბა ანარჩენების სტერილიზაცია 100-130 C ტემპერატურაზე 2,5-3 ატმ. წნევით 40-45 წუთის განმავლობაში, ხოლო მეორე სტადიაზე-იმავე რეჟიმში 160-170 წუთის განმავლობაში ანარჩენების 10-12% ტენიანობამდე, რის შემდეგაც ტემპერატურა მცირ- დება 70-80 C-მდე. ამასთან, მიღებული პროდუქტი გამოიყენება საკვებ დანამატად მეცხოველეობასა და მეფრინველეობაში. 3. გამოყენების სფერო სოფლის მეურნეობა, კერძოდ, საკვებწარმოება.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.