მაჟელირებელი ხილის პიურეს მიღების ხერხი მანანა ქარჩავა.
Material type: TextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2005 07 11 #13Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვ. ; მუხლები: 1 დამოუკიდებელიPatent information: 3566 , B, 2005-07-11, published, SakpatentiOther title:- = Method for Production of Gelling Fruit Puree : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2005 3566 B : (51) A 23 L 1/06 (IPC, 2006)
- A23L1/06
Item type | Current library | Call number | Copy number | Status | Date due | Barcode | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
პატენტები | ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი | A23L1/06 (Browse shelf(Opens below)) | P 2005 3566 B | Not for loan | 2015-1911 |
- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.
1.ტექნიკური შედეგი მიღებული პროდუქტის ხარისხის გაუმჯობესება მისი ჟელირების უნარის გაზრდის გზით. 2.არსი ხერხი ითვალისწინებს ხილის რეცხვას, ინსპექციას, დახარისხებას, გაცხელებას მოფუხფუხე ორთქლით, გახეხვას, 1-2 მას% ცელულაზური, პემიცელულაზური და ამილაზური ფერმენტული პრეპარატების დამატებას 10-20%-იანი სუსპენზიის სახით, დაყოვნებას 12-24 სთ-ის განმავლობაში 40-50 C ტემპერატურაზე და დაკონსერვებას სულფიტაციით. 3.გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, საკონსერვო წარმოება.
There are no comments on this title.