National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

ტომატის პიურესა და პასტის მიღების ხერხი მანანა ქარჩავა, ბორის ქათამაძე, ანა იობიძე, ნიკოლოზ ფხაკაძე.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45):2005 07 11 #13Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 4 გვ. ; მუხლები: 1 დამოუკიდებელიPatent information: 3567 , B, 2005-07-11, published, SakpatentiOther title:
  • = Method for Production of Tomato Puree and Tomato Paste : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2005 3567 B : (51) A 23 L 3/16 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • A23L3/16
Online resources: Summary: 1.ტექნიკური შედეგი მიღებული ტომატის პიურესა და პასტის ხარისხის გაუმჯობესება და ასორტიმენტის გაფართოება. 2.არსი ხერხი ითვალისწინებს პამიდვრის რეცხვას, ინსპექციას, თესლის მოშორებას, დაქუც- მაცებას, გაცხელებას, გახეხვას და შესქელებას ვაკუუმამაორთქლებელში, ამასთან, შესქელებამდე გახეხილ მასას ემატება 5-15 მას% ვაშლის გამონაწნეხების ჰიდრო- ლიზატი, რომელიც მიღებულია ვაშლის გამონაწნეხების დაქუცმაცებით, გახეხვით და მასზე 0,5-1,5 მას% ჰემიცელულაზური და ცელულაზური აქტივობის მქონე ფერმენტული პრეპარატების დამატებით 10%-იანი სუსპენზის სახით და მიღებული მასის 6-12 სთ-ის განმავლობაში 35-45 C ტემპერატურაზე დაყოვნებით. 3.გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, საკონსერვო წარმოება.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი A23L3/16 (Browse shelf(Opens below)) P 2005 3567 B Not for loan 2015-1915

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

1.ტექნიკური შედეგი მიღებული ტომატის პიურესა და პასტის ხარისხის გაუმჯობესება და ასორტიმენტის გაფართოება. 2.არსი ხერხი ითვალისწინებს პამიდვრის რეცხვას, ინსპექციას, თესლის მოშორებას, დაქუც- მაცებას, გაცხელებას, გახეხვას და შესქელებას ვაკუუმამაორთქლებელში, ამასთან, შესქელებამდე გახეხილ მასას ემატება 5-15 მას% ვაშლის გამონაწნეხების ჰიდრო- ლიზატი, რომელიც მიღებულია ვაშლის გამონაწნეხების დაქუცმაცებით, გახეხვით და მასზე 0,5-1,5 მას% ჰემიცელულაზური და ცელულაზური აქტივობის მქონე ფერმენტული პრეპარატების დამატებით 10%-იანი სუსპენზის სახით და მიღებული მასის 6-12 სთ-ის განმავლობაში 35-45 C ტემპერატურაზე დაყოვნებით. 3.გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, საკონსერვო წარმოება.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.