დამატკბილებელი კომპოზიცია პამელა კაი ბეიტს, ზდენევ ლატიმერ.
Material type: TextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 29 01 1997 #1Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 15 გვ. ; 2 ფიგ., 6 ცხPatent information: 533(1407388), B, 1997-01-29, published, SakpatentiOther title:- = SWEETENING COMPOSITION : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 1996 533(1407388) B : (51) A 23 L1/236 (IPC, 2006)
- A23L1/236
Item type | Current library | Call number | Copy number | Status | Date due | Barcode | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
პატენტები | ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი | A23L1/236 (Browse shelf(Opens below)) | P 1996 533(1407388) B | Not for loan | 2015-2038 |
- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.
(57) გამოგონება განეკუთვნება კვების მრეწველობას, კერძოდ, დამატკბობელ კომპოზიციებს, რომლებიც ცვლის საკონდიტრო ნაწარმების, სასმელების და სხვა პროდუქტების სიტკბოს. გამოგონების ტექნიკური შედეგია კომპოზიციის სიტკბოს ხარისხის ამაღლება. დამატკბობელ კომპოზიციებს ამზადებენ ტკბილი ქლორდეოქსი შაქარი – 4,1, 6 – ტრიქლორ – 4, 1, 6 – ტრიდელქსიგალაქტოსაქაროზას შერევით სატკბობ აგენტთან, რომელსაც აქვს მწარე გემო და არის არჩეული შემდეგი რიგიდან: საქარინი, სტევიოზიდი და აცესულფამ K, თან საქარინის გამოყენებისას კომპონენტების თანაფარდობაა 7,5:1-დან 1:2,13-მდე, ხოლო სტევიოზიდის ან აცესულფამ K-ს გამოყენებისას – 16:1-დან 1:1-მდე. კომპოზიციის დანიშნულების და მოთხოვნილების შესაბამისად მასში ჩვეულებრივად შეაქვთ სხვა ინგრედიენტებიც.
There are no comments on this title.