Normal view MARC view ISBD view

ქართული ნაციონალური ტკბილეულის წარმოების ხერხი კახი მირაზანაშვილი, ნათელა თორაძე, ნაზი ალხანიშვილი, ანზორ ჭლიკაძე.

Contributor(s): მირაზანაშვილი, კახი გამომგონებელი | თორაძე, ნათელა გამომგონებელი | ალხანიშვილი, ნაზი გამომგონებელი | ჭლიკაძე, ანზორ გამომგონებელი | საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი.
Material type: materialTypeLabelBookქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 01.06.1996 #2.Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 6 გვ.Patent information: 300(1739958) , B, 1996-06-01, published, SakpatentiOther title: = Method for Production of Georgian National Sweets : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 1996 300(1739958 B) : (51) A 23 L 1/06 (IPC, 2006).Subject(s): კვების მრეწველობა | ეროვნული ტკბილეულის წარმოება | კულინარიაOnline resources: Search patent description for inventions here Summary: გამოგონება განეკუთვნება კვების მრეწველობას, კერძოდ ქართული ეროვნული ტკბილეულის წარმოების ხერხებს. გამოგონების ტექნიკური შედეგია ნაწარმის ხარისხის გაუმჯობესება, შენახვის ვადის გახანგრძლივება და კვებაში ცხელი ნაწარმის მოხმარების შესაძლებლობა. ხორბლის ფქვილსა და სახამებელს ურევენ თანაფარდობით 1:1-3 ერთგვაროვანი ნარევის მიღებამდე, შემდეგ ნარევი შეაქვთ 40-44% მშრალ ნივთიერებათა შემცველობის მქონე შესქელებული ყურძნის წვენის 1/3 ნაწილში, რის შემდეგაც მიღებულ სუსპენზიას ხარშავენ მორევით, აცივებენ 70-80ჩ-მდე და აყალიბებენ "ბატონების" სახით ცელოფანის შესაფუთ აფსკში მასის ჩაწნეხვით. 1 კგ ფქვილზე იღებენ 14,0-41,0 კგ წვენს.
List(s) this item appears in: ყურძნის წვენის ტექნოლოგია
Tags from this library: No tags from this library for this title. Add tag(s)
Log in to add tags.
Item type Current location Call number Copy number Status Date due
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2
კორპ. 2, საცავი
A23L1/06 (Browse shelf) P 1996 300(1739958) B Not for loan

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

გამოგონება განეკუთვნება კვების მრეწველობას, კერძოდ ქართული ეროვნული ტკბილეულის წარმოების ხერხებს. გამოგონების ტექნიკური შედეგია ნაწარმის ხარისხის გაუმჯობესება, შენახვის ვადის გახანგრძლივება და კვებაში ცხელი ნაწარმის მოხმარების შესაძლებლობა. ხორბლის ფქვილსა და სახამებელს ურევენ თანაფარდობით 1:1-3 ერთგვაროვანი ნარევის მიღებამდე, შემდეგ ნარევი შეაქვთ 40-44% მშრალ ნივთიერებათა შემცველობის მქონე შესქელებული ყურძნის წვენის 1/3 ნაწილში, რის შემდეგაც მიღებულ სუსპენზიას ხარშავენ მორევით, აცივებენ 70-80ჩ-მდე და აყალიბებენ "ბატონების" სახით ცელოფანის შესაფუთ აფსკში მასის ჩაწნეხვით. 1 კგ ფქვილზე იღებენ 14,0-41,0 კგ წვენს.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2010 - 2017

გაუგზავნე შეკითხვა ან მოთხოვნა ბიბლიოთეკას