National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

ქართული ნაციონალური ტკბილეულის წარმოების ხერხი კახი მირაზანაშვილი, ნათელა თორაძე, ნაზი ალხანიშვილი, ანზორ ჭლიკაძე.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 01.06.1996 #2Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 6 გვPatent information: 300(1739958) , B, 1996-06-01, published, SakpatentiOther title:
  • = Method for Production of Georgian National Sweets : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 1996 300(1739958 B) : (51) A 23 L 1/06 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • A23L1/06
Online resources: Summary: გამოგონება განეკუთვნება კვების მრეწველობას, კერძოდ ქართული ეროვნული ტკბილეულის წარმოების ხერხებს. გამოგონების ტექნიკური შედეგია ნაწარმის ხარისხის გაუმჯობესება, შენახვის ვადის გახანგრძლივება და კვებაში ცხელი ნაწარმის მოხმარების შესაძლებლობა. ხორბლის ფქვილსა და სახამებელს ურევენ თანაფარდობით 1:1-3 ერთგვაროვანი ნარევის მიღებამდე, შემდეგ ნარევი შეაქვთ 40-44% მშრალ ნივთიერებათა შემცველობის მქონე შესქელებული ყურძნის წვენის 1/3 ნაწილში, რის შემდეგაც მიღებულ სუსპენზიას ხარშავენ მორევით, აცივებენ 70-80ჩ-მდე და აყალიბებენ "ბატონების" სახით ცელოფანის შესაფუთ აფსკში მასის ჩაწნეხვით. 1 კგ ფქვილზე იღებენ 14,0-41,0 კგ წვენს.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი A23L1/06 (Browse shelf(Opens below)) P 1996 300(1739958) B Not for loan 2015-2113

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

გამოგონება განეკუთვნება კვების მრეწველობას, კერძოდ ქართული ეროვნული ტკბილეულის წარმოების ხერხებს. გამოგონების ტექნიკური შედეგია ნაწარმის ხარისხის გაუმჯობესება, შენახვის ვადის გახანგრძლივება და კვებაში ცხელი ნაწარმის მოხმარების შესაძლებლობა. ხორბლის ფქვილსა და სახამებელს ურევენ თანაფარდობით 1:1-3 ერთგვაროვანი ნარევის მიღებამდე, შემდეგ ნარევი შეაქვთ 40-44% მშრალ ნივთიერებათა შემცველობის მქონე შესქელებული ყურძნის წვენის 1/3 ნაწილში, რის შემდეგაც მიღებულ სუსპენზიას ხარშავენ მორევით, აცივებენ 70-80ჩ-მდე და აყალიბებენ "ბატონების" სახით ცელოფანის შესაფუთ აფსკში მასის ჩაწნეხვით. 1 კგ ფქვილზე იღებენ 14,0-41,0 კგ წვენს.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.