Normal view MARC view ISBD view

მაგარი სასმელის დამზადების ხერხი ვაჟა ხოსიტაშვილი.

Contributor(s): ხოსიტაშვილი, ვაჟა გამომგონებელი | საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი.
Material type: materialTypeLabelBookქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 01.06.1996 # 2.Description: სასარგებლო მოდელზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვ.Patent information: 81 , Y, 1996-06-01, published, SakpatentiOther title: = Method for Production of Strong Drinks : სასარგებლო მოდელის პატენტი [ = Patent for utility model] : (11) GE U 1996 81 Y : (51) C 12 G 3/04 (IPC, 2006).Subject(s): ალკოჰოლური სასმელები | მაგარი სასმელი | სასმელებიOnline resources: Search patent description for the utility model here Summary: სასარგებლო მოდელი განეკუთვნება ალკოჰოლური სასმელების წარმოებას, კერძოდ, მაგარი სასმელის მიღების ტექნოლოგიას. სასარგებლო მოდელის ტექნიკური შედეგია სასმელის დამზადების პროცესის დაჩქარება, ორგანოლეპტიკური მაჩვენებლების გაუმჯობესება და მისი გაიაფება. სასმელის დამზადებისას დაფქულ წიწვს ათავსებენ რეაქტორში, ასხამენ 2% -იან შეტუტიანებულ წყალს თანაფარდობით 1 : 3 და აწარმოებენ მის ექსტრაქციას 2,5 - 3 სთ-ის ხანგრძლივობით, შემდეგ მასას აციებენ, ფილტრავენ, ანეიტრალებენ, ხელმეორედ ფილტრავენ და მიღებული ექსტრაქტი 4,5 - 5 მოც.% -ის რაოდენობით შეაქვთ 42 მოც.% -იან ნაზავში, რომელშიც წინასწარ შეტანილია შაქრის სიროფი 0,6 - 0,8 მოც.% -მდე, ინტენსიურად ურევენ, მიღებულ მასას აყოვნებენ 5 - 10 დღე - ღამის განმავლობაში ოთახის ტემპერატურაზე, შემდეგ ფილტრავენ და ხელახლა აყოვნებენ 20 - 25 დღე - ღამე.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Add tag(s)
Log in to add tags.
Item type Current location Call number Copy number Status Date due
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2
კორპ. 2, საცავი
C12G3/04 (Browse shelf) U 1996 81 Y Not for loan

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

სასარგებლო მოდელი განეკუთვნება ალკოჰოლური სასმელების წარმოებას, კერძოდ, მაგარი სასმელის მიღების ტექნოლოგიას.
სასარგებლო მოდელის ტექნიკური შედეგია სასმელის დამზადების პროცესის დაჩქარება, ორგანოლეპტიკური მაჩვენებლების გაუმჯობესება და მისი გაიაფება.
სასმელის დამზადებისას დაფქულ წიწვს ათავსებენ რეაქტორში, ასხამენ 2% -იან შეტუტიანებულ წყალს თანაფარდობით 1 : 3 და აწარმოებენ მის ექსტრაქციას 2,5 - 3 სთ-ის ხანგრძლივობით, შემდეგ მასას აციებენ, ფილტრავენ, ანეიტრალებენ, ხელმეორედ ფილტრავენ და მიღებული ექსტრაქტი 4,5 - 5 მოც.% -ის რაოდენობით შეაქვთ 42 მოც.% -იან ნაზავში, რომელშიც წინასწარ შეტანილია შაქრის სიროფი 0,6 - 0,8 მოც.% -მდე, ინტენსიურად ურევენ, მიღებულ მასას აყოვნებენ 5 - 10 დღე - ღამის განმავლობაში ოთახის ტემპერატურაზე, შემდეგ ფილტრავენ და ხელახლა აყოვნებენ 20 - 25 დღე - ღამე.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2010 - 2019

გაუგზავნე შეკითხვა ან მოთხოვნა ბიბლიოთეკას