National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

მაგარი სასმელის დამზადების ხერხი ვაჟა ხოსიტაშვილი.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 01.06.1996 # 2Description: სასარგებლო მოდელზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვPatent information: 81 , Y, 1996-06-01, published, SakpatentiOther title:
  • = Method for Production of Strong Drinks : სასარგებლო მოდელის პატენტი [ = Patent for utility model] : (11) GE U 1996 81 Y : (51) C 12 G 3/04 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • C12G3/04
Online resources: Summary: სასარგებლო მოდელი განეკუთვნება ალკოჰოლური სასმელების წარმოებას, კერძოდ, მაგარი სასმელის მიღების ტექნოლოგიას. სასარგებლო მოდელის ტექნიკური შედეგია სასმელის დამზადების პროცესის დაჩქარება, ორგანოლეპტიკური მაჩვენებლების გაუმჯობესება და მისი გაიაფება. სასმელის დამზადებისას დაფქულ წიწვს ათავსებენ რეაქტორში, ასხამენ 2% -იან შეტუტიანებულ წყალს თანაფარდობით 1 : 3 და აწარმოებენ მის ექსტრაქციას 2,5 - 3 სთ-ის ხანგრძლივობით, შემდეგ მასას აციებენ, ფილტრავენ, ანეიტრალებენ, ხელმეორედ ფილტრავენ და მიღებული ექსტრაქტი 4,5 - 5 მოც.% -ის რაოდენობით შეაქვთ 42 მოც.% -იან ნაზავში, რომელშიც წინასწარ შეტანილია შაქრის სიროფი 0,6 - 0,8 მოც.% -მდე, ინტენსიურად ურევენ, მიღებულ მასას აყოვნებენ 5 - 10 დღე - ღამის განმავლობაში ოთახის ტემპერატურაზე, შემდეგ ფილტრავენ და ხელახლა აყოვნებენ 20 - 25 დღე - ღამე.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი C12G3/04 (Browse shelf(Opens below)) U 1996 81 Y Not for loan 2015-8473

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

სასარგებლო მოდელი განეკუთვნება ალკოჰოლური სასმელების წარმოებას, კერძოდ, მაგარი სასმელის მიღების ტექნოლოგიას.
სასარგებლო მოდელის ტექნიკური შედეგია სასმელის დამზადების პროცესის დაჩქარება, ორგანოლეპტიკური მაჩვენებლების გაუმჯობესება და მისი გაიაფება.
სასმელის დამზადებისას დაფქულ წიწვს ათავსებენ რეაქტორში, ასხამენ 2% -იან შეტუტიანებულ წყალს თანაფარდობით 1 : 3 და აწარმოებენ მის ექსტრაქციას 2,5 - 3 სთ-ის ხანგრძლივობით, შემდეგ მასას აციებენ, ფილტრავენ, ანეიტრალებენ, ხელმეორედ ფილტრავენ და მიღებული ექსტრაქტი 4,5 - 5 მოც.% -ის რაოდენობით შეაქვთ 42 მოც.% -იან ნაზავში, რომელშიც წინასწარ შეტანილია შაქრის სიროფი 0,6 - 0,8 მოც.% -მდე, ინტენსიურად ურევენ, მიღებულ მასას აყოვნებენ 5 - 10 დღე - ღამის განმავლობაში ოთახის ტემპერატურაზე, შემდეგ ფილტრავენ და ხელახლა აყოვნებენ 20 - 25 დღე - ღამე.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.