National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

შაქრის წვენის დამუშავების ხერხი გიორგი ბიბილეიშვილი, ალექსი მირიანაშვილი, ვასილ ბიბილეიშვილი.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2001 11 26 # 21Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 5 გვ. ; ცხრილი: 1Patent information: 2569 , B, 2001-08-10, published, SakpatentiOther title:
  • = Device for Treating Sugar Juice : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2001 2569 B : (51) A 23 L 2/30 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • A23L2/30
Online resources: Summary: 1.ტექნიკური შედეგი შაქრის წვენის გაწმენდის მაღალი ხარისხი, წვენის მაღალი გამოსავლიანობა, მიღე- ბული პროდუქტის თვითღირებულების შემცირება და გაწმენდის ტექნოლოგიური პროცესის გამარტივება. 2. არსი: ხერხი ითვალისწინებს 90-102 C-მდე მრავალჯერადად გაცხელებული წვენის გაწმენდას დეფეკაციით, ორჯერადი სატურაციით, მრავალჯერადი ფილტრაციითა და სულფიტაციით, წვენის შესქელებას აორთქლებით, წვენის დადუღებასა და შაქრის კრისტალიზაციას, ამასთან, წვენის გაწმენდა ხდება 20-30 C -ის დროს პატრონული ფილტრაციით 0,01-0,02 მპა წნევით, ტანგენციალური მიკროფილტრაციით 0,01-0,3 მპა წნევით და არანაკლებ ერთჯერადად - ულტრაფილტრაციით 0,3-1 მპა წნევის დროს, ხოლო წვენის შესქელება 35-40% მშრალი ნივთიერებების შემცველობამდე ხორციელდება ნანოფილტრაციით 35-40° C-ის დროს. 3. გამოყენების სფერო: კვების მრეწველობა.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი A 23 L 2/30 (Browse shelf(Opens below)) P 2001 2569 B Not for loan 2015-8494

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

1.ტექნიკური შედეგი
შაქრის წვენის გაწმენდის მაღალი ხარისხი, წვენის მაღალი გამოსავლიანობა, მიღე-
ბული პროდუქტის თვითღირებულების შემცირება და გაწმენდის ტექნოლოგიური პროცესის გამარტივება.
2. არსი:
ხერხი ითვალისწინებს 90-102 C-მდე მრავალჯერადად გაცხელებული წვენის გაწმენდას დეფეკაციით, ორჯერადი სატურაციით, მრავალჯერადი ფილტრაციითა და სულფიტაციით, წვენის შესქელებას აორთქლებით, წვენის დადუღებასა და შაქრის კრისტალიზაციას, ამასთან, წვენის გაწმენდა ხდება 20-30 C -ის დროს პატრონული ფილტრაციით 0,01-0,02 მპა წნევით, ტანგენციალური მიკროფილტრაციით 0,01-0,3 მპა წნევით და არანაკლებ ერთჯერადად - ულტრაფილტრაციით 0,3-1 მპა წნევის დროს, ხოლო წვენის შესქელება 35-40% მშრალი ნივთიერებების შემცველობამდე ხორციელდება ნანოფილტრაციით 35-40° C-ის დროს.
3. გამოყენების სფერო:
კვების მრეწველობა.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.