National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

სპირტის ფილტრაციის კომპლექსური ხერხი უმაღლესი ხარისხის ალკოჰოლური სასმელების წარმოებისთვის საჭირო ნედლეულის მისაღებად გიგა კასრაძე.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა: საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2013 11 25 #22Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 4 გვ. ; მუხლები: 1 დამოუკიდებელიPatent information: 5976 , B, 2013-11-25, published, SakpatentiOther title:
  • = COMPLEX METHOD OF ALCOHOL FILTRATION TO OBTAIN RAW FOR HIGH QUALITY ALCOHOLIC BEVERAGE PRODUCTION : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2013 5976 B : (51) C 07 C 31/08 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • C07C31/08;
  • C07C29/76
Online resources: Summary: ხერხი ითვალისწინებს სპირტის გასუფთავებას აქტივირებული ნახშირით, გასუფთავებულ სპირტზე გამომწვარი თიხის ფხვნილისა და კალიუმის პერმანგანატის წყალხსნარის დამატებას, მიღებული ნარევის გაცხელებას 50 °C ტემპერატურამდე ინტენსიური მორევის პირობებში, შემდეგ თაფლის დამატებას და გაცხელებას 65-80°C ტემპერატურამდე, გაცივებას ოთახის ტემპერატურამდე, შემდეგ დეკანტირებას და გაფილტვრას, ამასთან კომპონენტებს 100 დალ სპირტზე იღებენ შემდეგი თანაფარდობით მას.%-ში: ნახშირის ფხვნილი 1 – 3 თიხის ფხვნილი 10 – 30 კალიუმის პერმანგანატის წყალხსნარი 0,1-0,3 თაფლი 50-100
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი C07C31/08 (Browse shelf(Opens below)) P 2013 5976 B Not for loan 2015-9506

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

ხერხი ითვალისწინებს სპირტის გასუფთავებას აქტივირებული ნახშირით, გასუფთავებულ სპირტზე გამომწვარი თიხის ფხვნილისა და კალიუმის პერმანგანატის წყალხსნარის დამატებას, მიღებული ნარევის გაცხელებას 50 °C ტემპერატურამდე ინტენსიური მორევის პირობებში, შემდეგ თაფლის დამატებას და გაცხელებას 65-80°C ტემპერატურამდე, გაცივებას ოთახის ტემპერატურამდე, შემდეგ დეკანტირებას და გაფილტვრას, ამასთან კომპონენტებს 100 დალ სპირტზე იღებენ შემდეგი თანაფარდობით მას.%-ში:
ნახშირის ფხვნილი 1 – 3
თიხის ფხვნილი 10 – 30
კალიუმის პერმანგანატის წყალხსნარი 0,1-0,3
თაფლი 50-100

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.