Normal view MARC view ISBD view

სპირტის ფილტრაციის კომპლექსური ხერხი უმაღლესი ხარისხის ალკოჰოლური სასმელების წარმოებისთვის საჭირო ნედლეულის მისაღებად გიგა კასრაძე.

Contributor(s): კასრაძე, გიგა გამომგონებელი | საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი.
Material type: materialTypeLabelBookქ. მცხეთა: საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2013 11 25 #22.Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 4 გვ. ; მუხლები: 1 დამოუკიდებელი.Patent information: 5976 , B, 2013-11-25, published, SakpatentiOther title: = COMPLEX METHOD OF ALCOHOL FILTRATION TO OBTAIN RAW FOR HIGH QUALITY ALCOHOLIC BEVERAGE PRODUCTION : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2013 5976 B : (51) C 07 C 31/08 (IPC, 2006).Subject(s): ალკოჰოლური სასმელები | სპირტი | ფილტრაცია | ნედლეულიOnline resources: Search patent description for inventions here Summary: ხერხი ითვალისწინებს სპირტის გასუფთავებას აქტივირებული ნახშირით, გასუფთავებულ სპირტზე გამომწვარი თიხის ფხვნილისა და კალიუმის პერმანგანატის წყალხსნარის დამატებას, მიღებული ნარევის გაცხელებას 50 °C ტემპერატურამდე ინტენსიური მორევის პირობებში, შემდეგ თაფლის დამატებას და გაცხელებას 65-80°C ტემპერატურამდე, გაცივებას ოთახის ტემპერატურამდე, შემდეგ დეკანტირებას და გაფილტვრას, ამასთან კომპონენტებს 100 დალ სპირტზე იღებენ შემდეგი თანაფარდობით მას.%-ში: ნახშირის ფხვნილი 1 – 3 თიხის ფხვნილი 10 – 30 კალიუმის პერმანგანატის წყალხსნარი 0,1-0,3 თაფლი 50-100
Tags from this library: No tags from this library for this title. Add tag(s)
Log in to add tags.
Item type Current location Call number Copy number Status Date due
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2
კორპ. 2, საცავი
C07C31/08 (Browse shelf) P 2013 5976 B Not for loan

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

ხერხი ითვალისწინებს სპირტის გასუფთავებას აქტივირებული ნახშირით, გასუფთავებულ სპირტზე გამომწვარი თიხის ფხვნილისა და კალიუმის პერმანგანატის წყალხსნარის დამატებას, მიღებული ნარევის გაცხელებას 50 °C ტემპერატურამდე ინტენსიური მორევის პირობებში, შემდეგ თაფლის დამატებას და გაცხელებას 65-80°C ტემპერატურამდე, გაცივებას ოთახის ტემპერატურამდე, შემდეგ დეკანტირებას და გაფილტვრას, ამასთან კომპონენტებს 100 დალ სპირტზე იღებენ შემდეგი თანაფარდობით მას.%-ში:
ნახშირის ფხვნილი 1 – 3
თიხის ფხვნილი 10 – 30
კალიუმის პერმანგანატის წყალხსნარი 0,1-0,3
თაფლი 50-100

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2010 - 2019

გაუგზავნე შეკითხვა ან მოთხოვნა ბიბლიოთეკას