National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

ჩაის ზეთოვანი ვიტამინებიანი კონცენტრატის მიღების ხერხი ნუგზარ გოგიჩაიშვილი, აკაკი კაკაურიძე, ვარდენ ხვედელიძე.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45) : 26.12.1994. N2Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 4 გვ. ; 1 ცხრილიPatent information: 120(1694143) , B, 1994-12-25, published, SakpatentiOther title:
  • = Method for Production of Tea Oil Vitaminic Concentrate : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 1995 120(1694143) B : (51) A 61 K 35/78 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • A61K35/78
Online resources: Summary: გამოგონება განეკუთვნება კვებისა ადა ფარმაცევტულ მრეწველობებს. ჩაის ზეთოვანი ვიტამინებიანი კონცენ-ტრატის მისაღებად ჩაის უხეშ ნედლეულს, ჩაის ნამცეცებს, ჩაის კონცენტრატის წარ-მოების ნარჩენებს ან ჩაის მტვერს უტარებენ ექსტრაქციას ცხელი წყლით, წურავენ, ნარ-ჩენს აშრობენ დოლურ საშრობში 10_12% სინესტემდე, უხეში ნედლეულის შემთხვევაში მას აქუცმაცებენ, უმატებენ სოიოს ზეთს შეფარდებით1:5_ 1:12, ურევენ 30_60 წუთს, 70_850ჩ ტემპერატურაზე,აყოვნებენ 3_4 საათს, შემდეგ უტარებენ ექსტაქციას ორგანული გამ-ხსნელით, გამხსნელს მოხდიან. კონცენტრატის გამოსავლიანობაა 82,9 კგ/ტ, მათ შორის ტოკოფეროლებისა _ 0,375 კგ/ტ, პიგმენტებისა _ 0,870 კგ/ტ.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი A61K35/78 (Browse shelf(Opens below)) P 1995 120(1694143) B Not for loan 2015-22272

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

გამოგონება განეკუთვნება კვებისა ადა
ფარმაცევტულ მრეწველობებს.
ჩაის ზეთოვანი ვიტამინებიანი კონცენ-ტრატის მისაღებად ჩაის უხეშ ნედლეულს, ჩაის ნამცეცებს, ჩაის კონცენტრატის წარ-მოების ნარჩენებს ან ჩაის მტვერს უტარებენ ექსტრაქციას ცხელი წყლით, წურავენ, ნარ-ჩენს აშრობენ დოლურ საშრობში 10_12% სინესტემდე, უხეში ნედლეულის შემთხვევაში მას აქუცმაცებენ, უმატებენ სოიოს ზეთს შეფარდებით1:5_ 1:12, ურევენ 30_60 წუთს, 70_850ჩ ტემპერატურაზე,აყოვნებენ 3_4 საათს, შემდეგ უტარებენ ექსტაქციას ორგანული გამ-ხსნელით, გამხსნელს მოხდიან. კონცენტრატის გამოსავლიანობაა 82,9 კგ/ტ, მათ შორის ტოკოფეროლებისა _ 0,375 კგ/ტ, პიგმენტებისა _ 0,870 კგ/ტ.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.