ჩაის ზეთოვანი ვიტამინებიანი კონცენტრატის მიღების ხერხი ნუგზარ გოგიჩაიშვილი, აკაკი კაკაურიძე, ვარდენ ხვედელიძე.
Material type: TextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45) : 26.12.1994. N2Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 4 გვ. ; 1 ცხრილიPatent information: 120(1694143) , B, 1994-12-25, published, SakpatentiOther title:- = Method for Production of Tea Oil Vitaminic Concentrate : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 1995 120(1694143) B : (51) A 61 K 35/78 (IPC, 2006)
- A61K35/78
Item type | Current library | Call number | Copy number | Status | Date due | Barcode | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
პატენტები | ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი | A61K35/78 (Browse shelf(Opens below)) | P 1995 120(1694143) B | Not for loan | 2015-22272 |
Browsing ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 shelves, Shelving location: კორპ. 2, საცავი Close shelf browser (Hides shelf browser)
- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.
გამოგონება განეკუთვნება კვებისა ადა
ფარმაცევტულ მრეწველობებს.
ჩაის ზეთოვანი ვიტამინებიანი კონცენ-ტრატის მისაღებად ჩაის უხეშ ნედლეულს, ჩაის ნამცეცებს, ჩაის კონცენტრატის წარ-მოების ნარჩენებს ან ჩაის მტვერს უტარებენ ექსტრაქციას ცხელი წყლით, წურავენ, ნარ-ჩენს აშრობენ დოლურ საშრობში 10_12% სინესტემდე, უხეში ნედლეულის შემთხვევაში მას აქუცმაცებენ, უმატებენ სოიოს ზეთს შეფარდებით1:5_ 1:12, ურევენ 30_60 წუთს, 70_850ჩ ტემპერატურაზე,აყოვნებენ 3_4 საათს, შემდეგ უტარებენ ექსტაქციას ორგანული გამ-ხსნელით, გამხსნელს მოხდიან. კონცენტრატის გამოსავლიანობაა 82,9 კგ/ტ, მათ შორის ტოკოფეროლებისა _ 0,375 კგ/ტ, პიგმენტებისა _ 0,870 კგ/ტ.
There are no comments on this title.