უალკოჰოლო სასმელების წარმოებისათვის შაქრის სიროფის დამზადების ხერხი ანზორ ჭლიკაძე, ზურაბ ჩხეიძე.
Material type: TextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 1997 10 20 # 3Description: სასარგებლო მოდელზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვPatent information: 629, Y, 2000-05-10, published, SakpatentiOther title:- = Method for the Preparation of Sugar Syrup for production of Nonalcoholic Drinks : სასარგებლო მოდელის პატენტი [ = Patent for utility model] : (11) GE U 2000 629 Y : (51) A 23 L 2/00 (IPC, 2006)
- A 23 L 2/00
Item type | Current library | Call number | Copy number | Status | Date due | Barcode | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
პატენტები | ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი | A 23 L 2/00 (Browse shelf(Opens below)) | U 2000 629 Y | Not for loan | 2016-3086 |
- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.
ხერხი ითვალისწინებს შაქრის გახსნას წყალში, ნარევის დუღილს, საკვები მჟავის და-
მატებას, სიროფის გაფილტვრას, გაცივებას, ჩამოსხმას, ამასთან გაფილტვრამდე სი-
როფს ემატება კალიუმის იოდიდის 10%-იან წყალხსნარში გახსნილი მეტალური იოდი, იოდის საერთო კონცენტრაციით 0,2-0,3 მგ/ლ, ემატება აგრეთვე 2-3 გ/ლ ჩაის ნაყენი
და/ან არომატიზატორი მაგ. ციტრუსის ესენცია 0,1-0,5 გ/ლ, ხოლო საკვები მჟავის სახით ემატება 20-40 გ/ლ ლიმონმჟავა.
There are no comments on this title.