National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

უალკოჰოლო სასმელების წარმოებისათვის შაქრის სიროფის დამზადების ხერხი ანზორ ჭლიკაძე, ზურაბ ჩხეიძე.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 1997 10 20 # 3Description: სასარგებლო მოდელზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვPatent information: 629, Y, 2000-05-10, published, SakpatentiOther title:
  • = Method for the Preparation of Sugar Syrup for production of Nonalcoholic Drinks : სასარგებლო მოდელის პატენტი [ = Patent for utility model] : (11) GE U 2000 629 Y : (51) A 23 L 2/00 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • A 23 L 2/00
Online resources: Summary: ხერხი ითვალისწინებს შაქრის გახსნას წყალში, ნარევის დუღილს, საკვები მჟავის და- მატებას, სიროფის გაფილტვრას, გაცივებას, ჩამოსხმას, ამასთან გაფილტვრამდე სი- როფს ემატება კალიუმის იოდიდის 10%-იან წყალხსნარში გახსნილი მეტალური იოდი, იოდის საერთო კონცენტრაციით 0,2-0,3 მგ/ლ, ემატება აგრეთვე 2-3 გ/ლ ჩაის ნაყენი და/ან არომატიზატორი მაგ. ციტრუსის ესენცია 0,1-0,5 გ/ლ, ხოლო საკვები მჟავის სახით ემატება 20-40 გ/ლ ლიმონმჟავა.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი A 23 L 2/00 (Browse shelf(Opens below)) U 2000 629 Y Not for loan 2016-3086

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

ხერხი ითვალისწინებს შაქრის გახსნას წყალში, ნარევის დუღილს, საკვები მჟავის და-
მატებას, სიროფის გაფილტვრას, გაცივებას, ჩამოსხმას, ამასთან გაფილტვრამდე სი-
როფს ემატება კალიუმის იოდიდის 10%-იან წყალხსნარში გახსნილი მეტალური იოდი, იოდის საერთო კონცენტრაციით 0,2-0,3 მგ/ლ, ემატება აგრეთვე 2-3 გ/ლ ჩაის ნაყენი
და/ან არომატიზატორი მაგ. ციტრუსის ესენცია 0,1-0,5 გ/ლ, ხოლო საკვები მჟავის სახით ემატება 20-40 გ/ლ ლიმონმჟავა.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.