ხიზილალა გურამი ესაკია, თამაზი ცინარიძე, ლიანა ჯიქია.
Material type: TextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2006 02 10 # 3Description: სასარგებლო მოდელზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვPatent information: 1229 , Y, 2006-02-10, published, SakpatentiOther title:- = Paste : სასარგებლო მოდელის პატენტი = Patent for utility model : (11) GE U 2006 1229 Y : (51) A 23 L 1/06 (IPC, 2006)
- A23L1/06
Item type | Current library | Call number | Copy number | Status | Date due | Barcode | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
პატენტები | ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი | A23L1/06 (Browse shelf(Opens below)) | U 2006 1229 Y | Not for loan | 2016-4197 |
- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.
სასრგებლო მოდელი განეკუთვნება კვების მრეწველობას, კერძოდ საკონსერვო მრეწველობას.
1. ტექნიკური შედეგი:
მაღალი კვებითი ღირებულების მქონე კვების პროდუქტის მიღება, ხიზილალას ასორტიმენტის გაფართოება . აღნიშნული პროდუქტის მომზადება ხელს შეუწყობს საკონსერვო წარმოებას სრულ დატვირთვით მუშაოიბაში.
2.არსი
შემ ოთავაზებული ხიზილალა შეიცავს კიტრს,მწვანე პომიდორს, სტ აფილოს,ხახვს,მწვანილს,მარილს, მ არილს, სანელებელი (შავი და სურნელოვანი წიწაკა),მცენარეულ ზეთს, ტომატ-პიურეს (12%-იანი კონცენტრაციის) კომპონენტებს შემდეგი თანაფარდობით, მას %:
კიტრი- 60-64
მწვანე ტომატი-23-25
ხახვი-3-6
მწვანილი-0,8-1
მარილი-1,3-1,6
სანელებელი (შავი და სურნელოვანი წიწაკა)-0,1`-0,2
სტაფილო-0,7-1,0
მცენარეულ ზეთს- 2,2-2,7
ტომატ-პიურე (12%-იანი კონცენტრაციის-3,0-3,1
გამოყენებ ის სფერო
კვების მრეწველობა, კერძოდ საკონსერვო მრეწველობას.
There are no comments on this title.