National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

ყურძნის წიპწისაგან ხსნადი კვების პროდუქტის მიღების ხერხი ნიკოლოზ მეხუზლა, ზურაბ სტურუა, ვაჟა მამარაშვილი, მარინა აფაქიძე, არსენ ცაძიკიძე, ვასილ რჩეულიშვილი.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 01. 09. 95. N2Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 3 გვPatent information: 199(1614168), B, 1995-01-09, published, SakpatentiOther title:
  • = METHOD FOR PRODUCTION OF SOLUBLE FOODSTUFF FROM GRAPE SEEDS : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 199(1614168) B : (51) A 23 F 5/44 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • A23F5/44
Online resources: Summary: 1. ტექნიკური შედეგი საბოლოო პროდუქტის ხარისხის გაუმჯობესება და მისი ბიოლოგიური ღირებულების ამაღლება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს ყურძნის წიპწის გაცრას საცერში, გატარებას მაგნიტურ დამჭერში, რეცხვას, მოხალვას, ექსტრაჰირებას, ექსტრაქტის შრობას. რეცხვა წარმოებს გოგირდმჟავით 0,5%-მდე შემჟავებული წყლით. მოხალვა ხორციელდება 15-20 წთ-ის განმავლობაში 170-175 C ტემპერატურაზე, ექსტრაჰირება ხდება ნედლეულისა და წყლის 1:5 თანაფარდობისას, 125-130 C ტემპერატურაზე, 80-90 წთ-ის განმავლობაში 1,5-1,8 მპა წნევით. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, საკვები კონცენტრატების წარმოებას.
List(s) this item appears in: ბიოპროდუქტები
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი A23F5/44 (Browse shelf(Opens below)) P 1999 199(1614168) B Not for loan 2016-5402

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

1. ტექნიკური შედეგი საბოლოო პროდუქტის ხარისხის გაუმჯობესება და მისი ბიოლოგიური ღირებულების ამაღლება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს ყურძნის წიპწის გაცრას საცერში, გატარებას მაგნიტურ დამჭერში, რეცხვას, მოხალვას, ექსტრაჰირებას, ექსტრაქტის შრობას. რეცხვა წარმოებს გოგირდმჟავით 0,5%-მდე შემჟავებული წყლით. მოხალვა ხორციელდება 15-20 წთ-ის განმავლობაში 170-175 C ტემპერატურაზე, ექსტრაჰირება ხდება ნედლეულისა და წყლის 1:5 თანაფარდობისას, 125-130 C ტემპერატურაზე, 80-90 წთ-ის განმავლობაში 1,5-1,8 მპა წნევით. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, საკვები კონცენტრატების წარმოებას.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.