მაგარი სასმელების დაძველების პროცესის დამაჩქარებლის წარმოების ხერხი ზურაბ სტურუა, ნიკოლოზ მეხუზლა, ფაბიოლა მეძმარიაშვილი, მერაბ ჯაფარიძე, მარლენ ფერაძე, დალი ხინგავა.
Material type: Textქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 02. 09. 95. N2Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 4 გვ. ; ცხრილი: 2Patent information: 212(1633812), B, 1995-02-09, published, SakpatentiOther title:- = METHOD FOR PRODUCTION OF AGEING ACCELERANT FOR STRONG DRINKS : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 1995 212(1633812) B : (51) C 12 G 1/22 (IPC, 2006)
- C12G1/22
Item type | Current library | Call number | Copy number | Status | Date due | Barcode | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
პატენტები | ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი | C12G1/22 (Browse shelf(Opens below)) | P 1995 212(1633812) B | Not for loan | 2016-5461 |
- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.
1. ტექნიკური შედეგი დამაჩქარებლის ხარისხის ამაღლება და მაგარი სასმელების დაძველების დროის შემცირება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს ახლად დაკრეფილი ყურძნის წიპწის ფერმენტაციას 20-30 C ტემპერატურაზე 50-60 საათის განმავლობაში PH 4-5 -ის პირობებში, რის შემდეგაც წარმოებს მისი თერმული დამუშავება (მოხალვა) 120-140 C ტემპერატურაზე 10-15 წუთის განმავლობაში და გაცივება. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, მეღვინეობა.
There are no comments on this title.