National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

მაგარი სასმელების დაძველების პროცესის დამაჩქარებლის წარმოების ხერხი ზურაბ სტურუა, ნიკოლოზ მეხუზლა, ფაბიოლა მეძმარიაშვილი, მერაბ ჯაფარიძე, მარლენ ფერაძე, დალი ხინგავა.

Contributor(s): Material type: TextTextქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 02. 09. 95. N2Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 4 გვ. ; ცხრილი: 2Patent information: 212(1633812), B, 1995-02-09, published, SakpatentiOther title:
  • = METHOD FOR PRODUCTION OF AGEING ACCELERANT FOR STRONG DRINKS : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 1995 212(1633812) B : (51) C 12 G 1/22 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • C12G1/22
Online resources: Summary: 1. ტექნიკური შედეგი დამაჩქარებლის ხარისხის ამაღლება და მაგარი სასმელების დაძველების დროის შემცირება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს ახლად დაკრეფილი ყურძნის წიპწის ფერმენტაციას 20-30 C ტემპერატურაზე 50-60 საათის განმავლობაში PH 4-5 -ის პირობებში, რის შემდეგაც წარმოებს მისი თერმული დამუშავება (მოხალვა) 120-140 C ტემპერატურაზე 10-15 წუთის განმავლობაში და გაცივება. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, მეღვინეობა.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი C12G1/22 (Browse shelf(Opens below)) P 1995 212(1633812) B Not for loan 2016-5461

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

1. ტექნიკური შედეგი დამაჩქარებლის ხარისხის ამაღლება და მაგარი სასმელების დაძველების დროის შემცირება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს ახლად დაკრეფილი ყურძნის წიპწის ფერმენტაციას 20-30 C ტემპერატურაზე 50-60 საათის განმავლობაში PH 4-5 -ის პირობებში, რის შემდეგაც წარმოებს მისი თერმული დამუშავება (მოხალვა) 120-140 C ტემპერატურაზე 10-15 წუთის განმავლობაში და გაცივება. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, მეღვინეობა.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.