გრანულირებული ჩაის პროდუქტის მისაღები დანადგარი იოსებ წულუკიძე, შოთა ხაზარაძე, ინგუშ ჭოლაძე, ალბერტ გორგოძე, თამაზ ბურჯალიანი.
Material type: TextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 01.03.97 w. # 3Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 8 გვ. ; ფიგ.3Patent information: 711, B, 1997-03-01, published, SakpatentiOther title:- = Device for Production of Granulated Tea : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 1998 711 B : (51) A 23 F 3/14 (IPC, 2006)
- A 23 F 3/14
Item type | Current library | Call number | Copy number | Status | Date due | Barcode | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
პატენტები | ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი | A23F3/14 (Browse shelf(Opens below)) | P 1998 711 B | Not for loan | 2016-6257 |
პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.
რეფერატი გამოგონება განეკუთვნება კვების მრეწვე-
ლობას, კერძოდ, რძის ტიპის პროდუქტების
მიღებას.
გამოგონების ტექნიკური შედეგია სპეცი-ფიკური სუნისა და გემოს არმქონე რძის მიღება სოიოსაგან.
ხერხი ითვალისწინებს სოიოს მარცვლის დალბობას ხსნარში, მის დაქუცმაცებას და გაცხელებას, დაქუცმაცებული სოიოს შერევას ხსნარის ახალ რაოდენობასთან. სოიოს დალბობა მიმდინარეობს 18_20 სთ-ის განმავლობაში 1_2%-იანი სუფრის მარილის წყალხსნარში, გარეცხვა _ 50-70?ჩ ტემპე-რატურის იგივე ხსნარით, დაქუცმაცების შემდეგ ხდება სოიოს შერევა 50-60?ჩ ტემპერატურის სუფრის მარილის 1_2%-იან წყალხსნართან შეფარდებით 1:5_1:10 50_60 წთ-ის განმავლობაში, შემდეგ სოიოს წურავენ, ხოლო გამონაწურ სითხეს ადუღებენ 5_20 წუთის განმავლობაში ორთქლის 1_4 ატმ. წნევის პირობებში.
There are no comments on this title.