National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

ფიჭისა და ჭეოს ჩრჩილთან ბრძოლის ხერხი გიორგი მაძღარაშვილი, ანატოლი გუჩმაზოვი.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2015 03 25 #6Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 9 გვ. ; მუხლები: 1 დამოუკიდებელი; 1 დამოკიდებული. ფიგურა: 1Patent information: 6265, B, 2015-03-25, published, SakpatentiOther title:
  • = METHOD OF COMBATING WITH WAX AND BEE POLLEN MOTH : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2015 6265 B : (51) A 01 K 51/00 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • A01K51/00
Online resources: Summary: ხერხი ითვალისწინებს სკებისა და ფიჭების დამუშავებას აირით, ამასთან, დამუშავება წარმოებს ორ ეტაპად, რომლის პირველ ეტაპზე ხდება ჩრჩილის მატლების გამოჩეკის სტიმულირება სკებსა და ფიჭებში 25-28°C ტემპერატურის მქონე ჰაერის მიწოდებით 4 დღე-ღამის განმავლობაში, ხოლო მეორე ეტაპზე ტარდება გამოჩეკილი ჩრჩილის მატლების სტერილიზაცია 47 + 1°C ტემპერატურამდე გაცხელებული ჰაერით დამუშავებით 1-1,5 საათის განმავლობაში. სკებისა და ფიჭების დამუშავების ეტაპები ხორციელდება წყვეტილ რეჟიმში, ურთიერთშენაცვლებით 5-8 დღის განმავლობაში.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

ხერხი ითვალისწინებს სკებისა და ფიჭების დამუშავებას აირით, ამასთან, დამუშავება წარმოებს ორ ეტაპად, რომლის პირველ ეტაპზე ხდება ჩრჩილის მატლების გამოჩეკის სტიმულირება სკებსა და ფიჭებში 25-28°C ტემპერატურის მქონე ჰაერის მიწოდებით 4 დღე-ღამის განმავლობაში, ხოლო მეორე ეტაპზე ტარდება გამოჩეკილი ჩრჩილის მატლების სტერილიზაცია 47 + 1°C ტემპერატურამდე გაცხელებული ჰაერით დამუშავებით 1-1,5 საათის განმავლობაში. სკებისა და ფიჭების დამუშავების ეტაპები ხორციელდება წყვეტილ რეჟიმში, ურთიერთშენაცვლებით 5-8 დღის განმავლობაში.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.