აღდგენილი რძისგან ხაჭოს წარმოების ხერხი და მოწყობილობა მის განსახორციელებლად ზურაბ ცქიტიშვილი.
Material type: TextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2015 04 14 #7Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 8 გვ. ; მუხლები: 2 დამოუკიდებელი. ფიგურა: 1Patent information: 6275 , B, 2015-04-14, published, SakpatentiOther title:- = METHOD FOR COTTAGE CHEESE PRODUCTION WITH RESTORED MILK AND EQUIPMENT EMBODYING THEREOF : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2015 6275 B : (51) A 23 C 19/076 (IPC, 2006)
- A23C19/076;
- A01J25/00
Item type | Current library | Call number | Copy number | Status | Date due | Barcode | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
პატენტები | ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი | A23C19/076 (Browse shelf(Opens below)) | P 2015 6275 B | Not for loan | 2016-6649 |
- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.
ხერხი ითვალისწინებს მშრალი რძის
აღდგენას, მის პასტერიზაციას, აღდგენილი
რძის მიყვანას შედედების ტემპერატურამდე,
დედოს შეტანას, აღდგენილი რძის
შედედებას, შედედებული მასის გაცხელებას,
შრატის მოცილებას და მიღებული
ხაჭოს გაცივებას, ამასთან, აღდგენილი
რძის მიყვანა შედედების ტემპერატურამდე,
შედედება, შრატის მოცილება და მიღებული
ხაჭოს გაცივება წარმოებს ერთ ჰერმეტულ
მოცულობაში, რომელსაც გვერდითი
კედლის გარშემო აქვს დამატებითი კედელი
და ბრუნვის შესაძლებლობის მქონე პერფორირებული
სარეველა, ამასთან, ჰერმეტულ
მოცულობაში აღდგენილი რძის გაცხელება
წარმოებს შედედების 38-40°ჩ ტემპერატურამდე
ცხელი წყლით, რომელიც მიეწოდება
მოცულობის გვერდით კედელსა და
დამატებით კედელს შორის წარმოქმნილ
არეში, რის შემდეგაც მოცულობაში მიეწოდება
დედო, ხოლო შედედების შემდეგ
პერფორირებული სარეველას საშუალებით
ხორციელდება ნადედის დაჭრა 1-2 სმ ზომის
ნაწილაკებად, მოცულობაში არსებული
მასა (ნადედი და შრატი) ცხელდება მოცულობის
გვერდით კედელსა და დამატებით
P 2015 6275 B
GE P 2015 6275 B
კედელს შორის წარმოქმნილ არეში არსებული
ცხელი წყლით 50-60°ჩ ტემპერატურამდე,
იქმნება ვაკუუმი ნარჩენი წნევით
4-5,3 კპა და აღნიშნულ ტექნოლოგიურ
რეჟიმში წარმოებს ნარევის დუღილი, რაც
იწვევს მასის გაუწყლოებას ტენის ინტენსიური
აორთქლების გზით, მასის ტენიანობის
72-74%-მდე დაყვანის შემდეგ მიღებული
ხაჭოს გასაცივებლად გვერდით
კედელსა და დამატებით კედელს შორის
წარმოქმნილ არეში მიეწოდება ცივი წყალი
და მოცულობაში არსებული ნარჩენი წნევა
დაიყვანება 0,4-0,93 კპა-მდე.
მოწყობილობა აღდგენილი რძისგან ხაჭოს
მისაღებად შეიცავს ვაკუუმ-ტუმბოს 1,
რომელიც მილსადენით 2 დაკავშირებულია
მოცულობასთან 3, რომელიც შესრულებულია
წაკვეთილი კონუსის ფორმის ჰერმეტული
ბუნკერის სახით, მოცულობას 3,
აგრეთვე, აქვს მილაკი 4 აღდგენილი რძის
და დედოს მისაწოდებლად, მოცულობაში 3
მოთავსებულია ბრუნვის შესაძლებლობის
მქონე პერფორირებული სარეველა 5,
რომელიც დაკავშირებულია ამძრავთან 6,
მოცულობას 3 გვერდითი კედლის 7 გარშემო
აქვს დამატებითი კედელი 8, გვერდით
კედელსა 7 და დამატებით კედელს 8 შორის
იქმნება არე 9 ცივი და ცხელი წყლის
მისაწოდებლად, მოცულობა 3, აგრეთვე,
აღჭურვილია მჟავიანობის 10, ტენიანობის
11, ვაკუუმის 12 და ტემპერატურის 13 გამზომი
ხელსაწყოებით.
There are no comments on this title.