National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

ლითონური ნადნობის გამოდნობის ხერხი ოთარ ბარბაქაძე, სალომე ბარბაქაძე, ვასილ კოპალეიშვილი, რობინზონ ლომიძე, ნუგზარ მუმლაძე, ზაზა ტაბატაძე, სერგო კაციტაძე.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ. თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2014 11 10 №21Description: გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 6 გვ. ; მუხლები: 1 დამოუკიდებელიPatent information: 6194, B, 2014-11-10, published, SakpatentiOther title:
  • = METHOD OF METAL ALLOY MELTING : გამოგონების პატენტი = Patent for invention : (11) GE P 2014 6194 B : (51) F 27 D 3/15 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • F27D3/15;
  • B22D43/00
Online resources: Summary: ხერხი ითვალისწინებს ღუმელში კაზმის ჩატვირთვას, დნობას, წიდის წარმოქმნას და მის მოხდას, ნადნობის გახურებას ჩამოსხმის ტემპერატურამდე. ჩამოსხმის წინ ნადნობის ტემპერატურას ჩამოსხმის ტემპერატურასთან შედარებით ზრდიან 5-10°-ით, რის შემდეგ გამორთავენ ღუმელს, ნაწილობრივ ახდიან სახურავს და 3-5 წუთით აყოვნებენ გამდნარი ლითონის თავზე ნარჩენი წიდის გამყარებამდე, ხოლო ქერქის წარმოქმნის შემდეგ ახორციელებენ ნადნობის ჩამოსხმას.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი F27D3/15 (Browse shelf(Opens below)) P 2014 6194 B Not for loan 2016-8187

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

ხერხი ითვალისწინებს ღუმელში კაზმის ჩატვირთვას, დნობას, წიდის წარმოქმნას და მის მოხდას, ნადნობის გახურებას ჩამოსხმის ტემპერატურამდე. ჩამოსხმის წინ ნადნობის ტემპერატურას ჩამოსხმის ტემპერატურასთან შედარებით ზრდიან 5-10°-ით, რის შემდეგ გამორთავენ ღუმელს, ნაწილობრივ ახდიან სახურავს და 3-5 წუთით აყოვნებენ გამდნარი ლითონის თავზე ნარჩენი წიდის გამყარებამდე, ხოლო ქერქის წარმოქმნის შემდეგ ახორციელებენ ნადნობის ჩამოსხმას.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.