National Science Library of Georgia

Image from Google Jackets

კახური თათარის წარმოების ხერხი გიორგი ჯიღაური.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: ge ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2016 05 25 # 10Description: სასარგებლო მოდელზე პატენტის სრული ტექსტი - 5 გვ. ; მუხლები: 1 დამოუკიდებელი; 2 დამოკიდებულიPatent information: 1898, Y, 2016-05-25, published, SakpatentiOther title:
  • = METHOD FOR KAKHETIAN TATARA PREPARATION : სასარგებლო მოდელის პატენტი [ = Patent for utility model] : (11) GE U 2016 1898 Y : (51) A 23 L 1/06 (IPC, 2006)
Subject(s): Other classification:
  • A23L1/06
Online resources: Summary: ხერხი ითვალისწინებს წინასწარ მომზადებული რქაწითელის ყურძნის წვენისგან დამზადებულ ვაკუუმ–ტკბილის გაზავებას სასმელი წყლით ისე, რომ მისი შაქარშემცველობა შეადგენდეს 29–31%, ტიტრული მჟავიანობა არანაკლებ 4გ/ლ, შემდეგ მიღებული ნაზავის გათბობას 30–35°C ტემპერატურამდე, ხორბლის ფქვილის შერევას, მიღებული ნარევის გაცხელებას 80–90°C ტემპერატურაზე მუდმივი მორევით შესქელებული მასის მიღებამდე, გაცივებას, გაცივების შემდეგ საფერავის ბიოლოგიურად აქტიური კონცენტრატის და C ვიტამინის ნარევის დამატებას, სადაც ყოველ 1000გ შესქელებულ მასაში ხდება 15–25მლ საფერავის ბიოლოგიურად აქტიური კონცენტრატის და C ვიტამინის ნარევის შერევა, ხოლო ყოველ 1000მლ საფერავის ბიოლოგიურად აქტიურ კონცენტრატში ხდება 100 მლ C ვიტამინის დამატება.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
პატენტები პატენტები ეროვნული სამეცნიერო ბიბლიოთეკა 2 კორპ. 2, საცავი A23L1/06 (Browse shelf(Opens below)) U 2016 1898 Y Not for loan 2016-28502

- პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

ხერხი ითვალისწინებს წინასწარ მომზადებული რქაწითელის ყურძნის წვენისგან დამზადებულ ვაკუუმ–ტკბილის გაზავებას სასმელი წყლით ისე, რომ მისი შაქარშემცველობა შეადგენდეს 29–31%, ტიტრული მჟავიანობა არანაკლებ 4გ/ლ, შემდეგ მიღებული ნაზავის გათბობას 30–35°C ტემპერატურამდე, ხორბლის ფქვილის შერევას, მიღებული ნარევის გაცხელებას 80–90°C ტემპერატურაზე მუდმივი მორევით შესქელებული მასის მიღებამდე, გაცივებას, გაცივების შემდეგ საფერავის ბიოლოგიურად აქტიური კონცენტრატის და C ვიტამინის ნარევის დამატებას, სადაც ყოველ 1000გ შესქელებულ მასაში ხდება 15–25მლ საფერავის ბიოლოგიურად აქტიური კონცენტრატის და C ვიტამინის ნარევის შერევა, ხოლო ყოველ 1000მლ საფერავის ბიოლოგიურად აქტიურ კონცენტრატში ხდება 100 მლ C ვიტამინის დამატება.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Copyright © 2023 Sciencelib.ge All rights reserved.