პოლიფენოლებით კონცენტრირებული სუფრის მშრალი წითელი ღვინის დამზადების ხერხი = METHOD FOR MANUFACTURE OF TABLE DRY RED WINE CONCENTRATED BY POLYPHENOLS : გამოგონების პატენტი = Patent for invention :(11) GE P 2011 5366 B : (51) C 12 G 1/02 (IPC, 2006) / ლევან მუჯირი, ნინო ჩხარტიშვილი, ნანა ებელაშვილი, თამარ ასაშვილი, ნონა ჯორჯიკია, თამაზ კობაიძე, მარინა გულიაშვილი. - ქ. მცხეთა : საქპატენტი, პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (45): 2011 12 26 # 24. - გამოგონებაზე პატენტის სრული ტექსტი - 4 გვ. ; მუხლები: 1 დამოუკიდებელი. ცხრილი: 1

– პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე.

ხერხი ითვალისწინებს ყურძნის წითელი ჯიშების "საფერავის", "თავკვერის", "ასურეთელი შავის","შავკაპიტოს" ან "მესხური შავის" კლერტის გაცლას, დაჭყლეტას, მიღებული დურდოს სულფიტაციას, სულფიტირებული დურდოს გაცხელებას, გაგრილებას, ხოლო დურდოს გაგრილების შემდეგ საფერავის დურდოდან გამოწნეხენ მისი მოცულობის 1/3 ტკბილს, თითოეული სხვა ყურძნის წითელი ჯიშის დურდოდან კი დურდოს მოცულობის 1/2 ტკბილს, რის შემდეგაც დარჩენილ თითოეული ყურძნის ჯიშის დურდოს უმატებენ საფუვრის წმინდა კულტურას, აწარმოებენ ალკოჰოლურ დუღილს, ხოლო გამოწნეხვას ახორციელებენ მადუღარი მასის მშრალად დადუღების შემდეგ.

5366 ge B 2011-12-26 published Sakpatenti

კვების მრეწველობა მეღვინეობა წითელი ღვინო პოლიფენოლი ღვინო ალკოჰოლიანი სასმელები