TY - BOOK AU - ჭოლაძე, ინგუშ AU - მაგრაქველიძე, ეთერ AU - ჭოლაძე, მირზა AU - მაისურაძე, ზურაბ, AU - ბოკუჩავა, ვლადიმერ ED - საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი TI - მატონიზებელი სასმელის წარმოების ხერხი PY - 0000///პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (452010/// 04 12 # 7. CY - ქ. მცხეთა PB - საქპატენტი KW - სასმელები KW - უალკოჰოლო სასმელები KW - კვების მრეწველობა KW - წვენი KW - ყურძნის წვენი KW - მცირეალკოჰოლიანი სასმელები N1 - - პატენტის სრული აღწერილობისა და ტექსტის მოსანახად ქართულ ენაზე დააწკაპეთ მარჯვენა მხარეს ბმულზე „სხვა ძიებები“ და შემდეგ საქპატენტის შესაბამის ბმულზე N2 - ხერხი ითვალისწინებს ყურძნიდან წვენის მიღებას, წვენის გამოწურვის შედეგად მიღებული ნარჩენის ექსტრაქციას ცხელი წყლით 15-20 წუთის განმავლობაში ნარჩენისა და ცხელი წყლის თანაფარდობით 1:(5-7), ექსტრაქტის გაფილტვრას, წვენისა და ექსტრაქტის კუპაჟირებას თანაფარდობით 1:1, რის შემდეგაც წარმოებს კუპაჟის ალკოჰოლური დუღილი ალკოჰოლის 1,5-2 მოც.% შემცველობამდე 8-10 წუთის განმავლობაში, კუპაჟის გაფილტვრას, რის შემდეგაც კუპაჟს ემატება ნატრიუმის ბენზოატი 0,02-0,04 მას.% რაოდენობით, ნახშირორჟანგით გაჯერებას და ჩამოსხმას. UR - http://www.sakpatenti.gov.ge/ka/search_engine/search/1/ ER -