TY - BOOK AU - ცივაძე, ედნარ AU - ტუღუში, არსენ AU - აბაშიძე, სერგო, AU - კობახიძე, მარინა, AU - ლაზიშვილი, ლევან AU - ხოზრევანიძე, ნოდარ ED - საქართველოს ინტელექტუალური საკუთრების ეროვნული ცენტრი - საქპატენტი TI - ლუდის დამზადების ხერხი PY - 0000///პატენტის გამოქვეყ.თარიღი და ბიულეტენის ნომერი (452004/// 12 27 #24 CY - ქ. მცხეთა PB - საქპატენტი KW - ალკოჰოლიანი სასმელები KW - სასმელები KW - კვების მრეწველობა KW - ლუდის წარმოება KW - ლუდი N2 - 1. ტექნიკური შედეგი ლუდის მიღების ტექნოლოგიური პროცესის ხანგრძლივობისა და ენერგოდანახარჯების შემ- ცირება. 2. არსი ხერხი ითვალისწინებს ალაოსაგან ტკბილის მომზადებას, სვიის დამატებას, სვიასთან ერთად ხარშვას, ჩაის დამატებას, ფილტრაციას, მთავარ დუღილს და დადუღებას, ამას- თან, ჩაის დამატება ხორციელდება ტკბილის სვიასთან ხარშვის დამთავრებამდე 30 წუ- თით ადრე, ან ხარშვის დამთავრებიდან 30 წუთის შემდეგ 80-90 C ტემპერატურის პირო- ბებში, ხოლო ჩაის სახით გამოიყენება ნედლი ან ფიქსირებული ჩაის ფოთოლი ან მზა მწვანე ჩაი, დამატების წინ ნედლი და ფიქსირებული ჩაის ფოთოლი ქუცმაცდება,1 ლიტრ ტკბილში ნედლი ჩაის რაოდენობა შეადგენს 10-30 გრ, ხოლო ფიქსირებული ჩაის ფოთლისა და მზა მწვანე ჩაის რაოდენობა - 3-7 გრ. 3. გამოყენების სფერო კვების მრეწველობა, კერძოდ, ლუდის წარმოება UR - http://www.sakpatenti.gov.ge/ka/search_engine/search/1/ UR - http://www.sakpatenti.org.ge/DB/fulltexts/inventions/3410.pdf UR - http://www.sakpatenti.org.ge/index.php?sec_id=46&lang_id=GEO&cat=1&search=%E1%83%AB%E1%83%98%E1%83%94%E1%83%91%E1%83%90 ER -